Er Srbija pojačava saobraćaj do Istanbula

Tekst objavljen: 27.10.2022 13:45        

Zahvaljujući rastućoj potražnji za letovima između Beograda i Istanbula, i saradnji sa Turkiš erlajnsom koja se kontinuirano unapređuje, Er Srbija će tokom predstojeće zimske sezone obavljati do 17 letova nedeljno između dva grada, umesto sadašnjih 10

Er Srbija pojačava saobraćaj do Istanbula

Počev od 7. novembra, broj letova između te dve destinacije će se postepeno povećavati, a putnike tokom letnje sezone 2023. godine očekuje čak 6 letova dnevno. Tri leta će obavljati Er Srbija, a preostala tri Turkiš erlajns, sa kojim Er Srbija ima kod-šer saradnju. Ovo partnerstvo će Istanbul učiniti najbolje povezanim globalnim saobraćajnim čvorištem dostupnim za letove iz Beograda, dok će putnici koji lete iz Istanbula preko Beograda imati najbolju moguću povezanost sa širim regionom Balkana. Istovremeno, Er Srbija će postati evropska avio-kompanija sa najviše nedeljnih letova sa istanbulskog aerodroma.

„Posle višegodišnje pauze, u decembru 2019. godine, Er Srbija je ponovo započela letove za Istanbul. Za samo tri godine i uprkos pandemiji COVID-19, zahvaljujući saradnji sa Turkiš erlajnsom, napredovali smo od nule do planirana tri leta dnevno. Tokom zimske sezone, osim 17 letova nedeljno iz Beograda, Er Srbija će do najvećeg grada Turske leteti i po dva puta nedeljno iz Niša i Kraljeva. Nastavljamo da širimo kod-šer saradnju i van Istanbula. Pokrenuli smo saradnju sa kompanijom Anadoludžet, ćerkom-kompanijom Turkiš erlajnsa, na letovima između Beograda i turske prestonice Ankare, gde se može očekivati povećanje broja letova. Er Srbija i Turkiš erlajns takođe planiraju da prošire svoje partnerstvo i na letove između Beograda i Izmira, kako bi dodatno unapredili povezanost između dve zemlje“, rekao je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije.

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Turkiš erlajns i Er Srbija nastavljaju da istražuju dalje mogućnosti za komercijalnu saradnju. U budućnosti bi to moglo da dovede do potencijalnog zajedničkog ulaganja, koje bi omogućilo obema kompanijama da ponude poboljšane i konkurentne avio-usluge između Turske i Srbije i da prošire svoju ponudu i pogodnosti za putnike.

Er Srbija i Turkiš erlajns su u junu ove godine, tokom 78. godišnje generalne skupštine IATA u Dohi, i u prisustvu generalnih direktora – Bilala Ekšija i Jiržija Mareka, potpisale Memorandumom o razumevanju. Ovim dokumentom dogovoreno je jačanje postojeće saradnje u oblasti kod-šer partnerstva, kargo operacija i programa lojalnosti za putnike koji često lete, kao i razvoj opcija saradnje u putničkim salonima u svojim mrežama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com