Evo ko su NAJBOLJI POSLODAVCI na svetu

Velika ostavka – plimni talas ljudi koji dobrovoljno daju otkaz na svojim poslovima – ne pokazuje znakove usporavanja.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: shutterstock

Globalni fenomen koji je započeo početkom 2021. godine nakon pandemije Covid-19, transformirao je radno mesto. Uz veće plate, bolje beneficije, mogućnosti napredovanja i ravnotežu između poslovnog i privatnog života, zaposleni kažu da je glavni prioritet rad sa svrhom.

Blic preporučuje

U tom kontekstu, Forbes je sastavio šestu godišnju listu najboljih svetskih poslodavaca u partnerstvu s kompanijom za istraživanje tržišta Statista.

Da bi sastavio ovu rang listu, Statista je anketirao 150.000 radnika sa punim i delimičnim radnim vremenom iz 57 zemalja koji rade za multinacionalne kompanije i institucije kako bi utvrdili koji od njih se ističu po korporativnom uticaju i imidžu, razvoju talenata, rodnoj ravnopravnosti i društvenoj odgovornosti.

Učesnici su zamoljeni da ocene svoju spremnost da preporuče svoje poslodavce prijateljima i porodici i da ocene druge poslodavce u svojim delatnostima koji su se istakli pozitivno ili negativno. Ovogodišnja lista se sastoji od 800 kompanija koje su dobile najviše ocene.

Top 10

Prvih deset kompanija na ovoj listi prvenstveno su okupirali tehnološki velikani, uključujući južnokorejski Samsung (br. 1), Microsoft (br. 2) i IBM (br. 3). Alphabet je prestigao Amazon (koji je pao na 14.) i došao na 4. mesto, a sledi Apple na 5. mestu. Delta razbija obrazac dolazeći na broj 6 – skačući 14 mesta od poslednjeg godine.

Na sedmom mestu je Costco Wholesale, a na osmom Adobe. Deveti je Southwest Airlines a deseti Dell Technologies.

Tajni sastojak prvih deset na listi je doslednost. Dok su neke kompanije dobile visoku ocenu u jednoj ili više kategorija, kao što su razvoj talenata, rodna ravnopravnost ili ekonomija, osiguravanje prvog mesta znači da korporacija ima visoke ocene u većini kategorija.

(Forbes/Biznis info)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com