“Evropski rukovodioci nesposobni da se izvuku iz začaranog kruga”

Novi paket sankcija Rusiji ima isti efekat kao i svi prethodni – pogoršanje socijalno-ekonomskih problema u samoj Evropskoj uniji.

Izvor: Sputnjik

Foto: Maksim Konstantinov / Shutterstock.com

Foto: Maksim Konstantinov / Shutterstock.com

To je izjavila portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova, prenosi Sputnjik.

Prema njenim rečima, odluka o novim sankcijama ne donosi ništa principijelno novo u odnosima sa EU.

“Evropski rukovodioci nesposobni su da se izvuku iz začaranog kruga ograničenja i priznaju štetnost svih antiruskih sankcija i politike pritiska na Rusiju“, ocenila je Zaharova.

Ona je ocenila da su se zbog nepromišljenih koraka Brisela, građani EU već suočili sa energetskim deficitom i neviđenom “sankcionom inflacijom”, kao i da se nad evropskom ekonomijom nadvila realna pretnja deindustrijalizaciji.

Takođe, zbog antiruske politike EU, smatra ona, naneta je i nanosi se značajna šteta zemljama u razvoju u Africi, Aziji, Latinskoj Americi, koje ne mogu da konkurišu zapadnim državama u borbi za resurse.

Portparolka je zaključila i da EU mora da preduzme sveobuhvatne mere za izuzimanje iz sankcija ograničenja koja otežavaju isporuku žita i đubriva iz Rusije u treće zemlje.

Prema njenim rečima, zabrana emitovanja još četiri ruska medija na teritoriji zemalja članica EU predstavlja “autoritarnu meru“, a autoritarne mere su za Brisel postale “uobičajena praksa“.

Evropska unija i zvanično je objavila deveti paket ekonomskih i individualnih sankcija protiv Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com