FINSKA AVIO-KOMPANIJA OTKAZALA 100 LETOVA Štrajk kabinskog osoblja zbog kadrovske politike

Putnici mogu da provere status svog leta na veb stranici “Finera”.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: shutterstock

Finska nacionalna avio-kompanija “Finer” saopštio je da otkazuje oko 100 letova sa aerodroma u Helsinkiju danas i sutra zbog štrajka kabinskog osoblja.

Blic preporučuje

Finski sindikat transportnih radnika AKT najavio je štrajk kabinskog osoblja koji je počeo danas u 15.00 časova i završava se sutra u isto vreme, preneo je finski portal “Yle”.

Otkazivanje letova i preusmeravanje klijenata počelo je juče, a rad se nastavlja i danas, navodi se u saopštenju Finera u kome se dodaje da oni čine sve što mogu da klijentima ponude novu rutu do njihovog odredišta.

Putnici mogu da provere status svog leta na veb stranici Finera, saopštila je kompanija.

Mariane Arteva iz finskog udruženja kabinskog osoblja (SLSI) rekla je za portal “Yle” da nekoliko stotina kabinskog osoblja stupa u štrajk.

Udruženje je saopštilo da je štrajk odgovor na “Finerovu” kadrovsku politiku, kao što su planovi za prijem osoblja po podugovorima za letove na linijama za Tajland i SAD u nastojanju da se uštede troškovi, što bi moglo dovesti do toga da kompanija otpusti 450 radnika.

– Tužno je što je sindikat umesto pregovora izabrao put nelegalnog štrajka. Tokom jeseni smo sa sindikatima razgovarali o mogućnostima uštede, ali sa kabinskim osobljem, nažalost, nismo uspeli da postignemo rezultat. Nadamo se da ćemo zajedno pronaći rešenja – naveo je u saopštenju Jako Šild, operativni direktor kompanije Fineir.

(Izvor: Telegraf Biznis)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com