GDE SE SADA NAJVIŠE ISPLATI DA INVESTIRATE Biznis bez greške možete početi i sa 5.000 evra, mesečna primanja zagarantovana, a iznos samo raste

Pokrenuti sopstveni biznis želja je mnogih, međutim, prepreka u tome vrlo često su velika ulaganja i troškovi. Praksa pokazuje da je danas moguće biti sam svoj gazda i za manju sumu ako uloži pametno. Evo nekih primera koji kapital se danas najviše isplati, i osim što nema dodatnih troškova, donosi sigurnu zaradu.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Shutterstock / RAS Srbija

Činjenica je da je kupovina stanova, za one koji imaju višak novca, poslednjih meseci u našoj zemlji postala glavna investicija. Ipak, praksa pokazuje da nije ovo jedini vid isplativog biznisa koji je u trendu. Objekti kao što su hale, lokali i parking mesta, pokazali su se kao odličan kapital i izvor stalnih primanja.

Blic preporučuje

Privatan parking

Pronaći parking mesto, već neko vreme ozbiljan je problem, naročito u većim gradovima. Zbog toga je prodaja garažnog mesta postala i više nego unosan biznis. Mnogi investitori u novogradnji prodaju ga odvojeno od stana, a cena, posebno u užem centru dostiže vrtoglave brojke. Prema mišljenju struke, u Beogradu je potražnja potražnja za garažama sve veća, a u slobodnoj prodaji ih nema mnogo.

“Nema mnogo garaža u slobodnoj prodaji, a cena im je oko 25.000 do 30.000 evra u užem centru grada. Kada je reč o izdavanju, toga je još manje, a zakup većih je oko 250 do 300 evra mesečno.” nadavno je rekla agent za nekretnine Katarina Lazarević.

Foto: Beoinfo / Tanjug

Da se ovaj biznis i te kako isplati potvrđuju sugrađani koji izdaju svoja parking mesta i tako obezbeđuju mesečne prihode. Kako ulaganja u ovu investiciju nema, sve što dospe na mesečnom novu je čist prihod. Imajući u vidu da je automobila sve više, vlasnici garažnog mesta mogu da budu sigurni u svom biznisu.

Hale

Manje ili veće hale pored brze saobraćajnice ili pristupačnog i dobro povezanog puta, danas su pun pogodak za ulaganje do 20.000 evra. Česta je i praksa da oni koji imaju svoj plac ili njivu uzimaju kredite, grade hale, i kažu investiciju, vraćaju u roku od jedne do 2 godine.

Halu od 100 kvadrata moguće je napraviti i za 15.000 evra, a istu i izdati za oko 1.000 evra mesečno pa i više, tvrde stručnjaci. Kvadrat ovakvog objekta prema nekim procenama može da košta 200 do 300 evra, a povrat invveticije stiže znatno brže nego, prilikom iznajmljivanja stana.

Foto: Nenad Mihajlović / RAS Srbija

Tražnja za ovakvim malim halama i skladištima znatno je porasla u poslednjih godine, jer je pandemija korona virusa mnoge firme naterala na rad od kuće ili izlazak iz poslovnih prostora. Praksa pokazuje da zbog manjka prostora u stanovima, magacine sve više traže i fizička lica i porodice, zbog odlaganja stvari.

Lokali

Izdavanje lokala, a naročito na centralnim lokacijama velikih gradova, odavno se pokazalo kao dobra i isplativa investicija. Čak i ako ne planirate da u njemu otvorite sopstvenu radnju, uvek možete da ga date u zakup i tako obezbedite redovne mesečne prihode.

Cena lokala svakako zavisi od lokacije ali i od kvadrature, a to važi i prilikom kupovine ali i prilikom davanja u zakup. prema trenutnim oglasima, cene za najam se kreću od 200 evra pa na više, dok se prilikom kupovine kreću od 6.000 evra, a oni na najatraktivnijim lokacijama kreću se znatno više.

Činjenica je da je danas teško videti lokal u prometnoj ulici koji dugo stoji zatvoren, što dodatno govori koliko je ova investicija isplativa.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com