“Glasni radnici” novi trend u poslovanju: Svako zna barem jednog a njihov naziv nema veze sa tonalitetom kojim razgovaraju

Nakon “tihog odustajanja” pojavio se novi viralni trend u poslovanju koji pogađa američku radnu snagu. U pitanju su “glasni radnici” i predstavljaju upravo one zaposlene koji provode više vremena govoreći o poslu nego što ga zaista obavljaju.

Glasni radnici novi trend u poslovanju

Foto: Shutterstock / RAS Srbija

Glasni radnici novi trend u poslovanju

– U stvarnosti, ‘glasni radnici’ nisu ništa novo – priča Džo Galvin, šef firme za istraživanje za Fox Business i dodaje:

Blic preporučuje

– Pokazivanje pred šefom je prilično tipično kancelarijsko ponašanje radnika.

Sada, međutim, kako pojašnjava “ovi zaposleni razvijaju i prilagođavaju tradicionalne taktike i tehnike digitalnom, fleksibilnom radnom mestu za rad od kuće”. I tu nastaje problem.

Najbolji savet kada su u pitanju ovi trendovi je da održite otvorenu komunikaciju i uspostavite vreme jedan na jedan sa svojim timovima. Ako ste u stalnoj komunikaciji, možda ćete moći da uhvatite “glasnog radnika” pre nego što situacija eskalira, govore stručnjaci.

Takođe, HR menadžeri moraju osluškivati radnike više nego ranije, imajući u vidu sve trendove koji se razvijaju u proteklih godinu dana.

Treba da identifikuju i pozabave se svim problemima sa trenutnim iskustvom zaposlenih – od loše tehnologije preko zastarele opreme do slabih performansi i šire – i odrede načine za poboljšanje ukupne kulture kompanije.

Jaka kultura “može ujediniti zaposlene i sprečiti ’glasne radnike’ da ‘zagade’ radno mesto – zaključio je Galvin.

(Izvor: Fox Business)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com