Gorki list ugostio prijatelje na spektakularnoj proslavi

Priznanja za Mirjanu Bobić Mojsilović i Voju Brajovića, uz muzički program i ambijent o kom će dugo da se priča.

Izvor: B92.net

Foto: Jakov Simović

Foto: Jakov Simović

Najpopularniji domaći biter, Gorki List, tradicionalno jednom godišnje okuplja prijatelje kompanije i gorko-slatkog ukusa.

Tako je bilo i u prestižnom prestoničkom hotelu gde je organizovana velika godišnja proslava, a tema večeri je bila “Neka traje”, po sloganu Gorkog Lista, jer je želja svih koji vode ovu uspešnu srpsku kompaniju na čelu sa Vojinom Đorđevićem da podsećaju ljude na lepe i dobre trenutke, na dugovečnost. “Smatramo da takve uspomene treba poštovati i voleti, jer postoji jedno merilo koje nadilazi sve sudove, koje govori više od svih ocena, trenutnih doživljaja i dobrih ili loših kritika. To je trajanje”, kaže Đorđević, i dodaje: “Sve što traje, pronašlo je put uprkos svim preprekama. Kao što je ljubav. Uspeh. Poverenje. Prijateljstvo. Nada. Sreća! Zato nam je privilegija da budemo čuvari takvog nasleđa”.

Laureat za Ženu koja traje na proslavi “Gorkog Lista” u Beogradu dobila je Mirjana Bobić Mojsilović, srpska spisateljica, novinarka i slikarka, dok je priznanje za muškarca koji traje pripalo Vojislavu Voji Brajoviću, našem slavnom i uglednom glumcu.

“Vojina Đorđevića poznajem godinama i on je pravi primer da ono što traje zaista i vredi. Baš mi je danas na pamet pala jedna čudesna stvar u vezi sa srpskim jezikom – reči trajanje i trag imaju istu osnovu. Ono što traje ostavlja trag! Neka traje!”, rekla je Mirjana Bobić Mojsilović.

Bard naše glumačke scene, Voja Brajović je poneo nagradu za Muškarca koji traje. “Svoje osećanje prema nagradi bih najbolje opisao osvrćući se na reči velikog Gabrijela Garsije Markeza: nikad ne treba menjati stvari koje traju – prave prijatelje, porodicu i divan život, zarad manje sedih, više kose ili ravniji stomak… Ja sam imao tu sreću da sam poživeo dovoljno dugo i da mi je pored prosede kose ostao i mladalački osmeh na licu. Takođe, kako sam postajao stariji, postajao sam sve bolji prijatelj sebi i drugima i sve manje kritičan prema sebi”, rekao je glumac Voja Brajović povodom primanja nagrade uz gromoglasan aplauz.

Foto: Jakov Simović

Foto: Jakov Simović

Osnivač brenda Gorki list Vojin Đorđević, upućujujći iskrene čestitke laureatima i pozivajući goste da zastanu u svakodnevnoj trci sa vremenom i da pokušaju da osete u punoj meri trenutke koji traju, njihovo značenje i blagoslov, kreator i, podsetio je da Gorki List ove godine obnavlja tradiciju isticanja vrednih ljudi koji su, svojim dugogodišnjim radom, pravi predstavnici ideje za koju se zalaže Gorki List, a to je – da nastojimo da dobre i lepe stvari treba stvarati, i u njima uživati, ceniti ih i činiti sve da one što duže traju.

Foto: Jakov Simović

Foto: Jakov Simović

Domaćin večeri, u branši poznat kao “brendmejker” na scenu je pozvao Miloša Bikovića kako bi predstavili saradnju koja traje uspešno već četiri godine i drugi spot koji rade zajedno. Premijerno prikazani spot ispraćen je gromkim aplauzom, a Miloš Biković je podelio svoj utisak o ovoj saradnji rečima da se kroz rad na Gorkom Listu oseća kao deo velike porodice koja čuva tradiciju, tradicinalne proizvode i vrednosti iz Srbije,na pravi način kako to rade u svetu, a posebno ga raduje kada vidi da se taj duh prenosi sa oca na sinove kao što je to slučaj u porodici Đorđević.

Foto: Jakov Simović

Foto: Jakov Simović

Ovogodišnjoj gala proslavi prisustvovali su brojni gosti iz sveta culture, sporta, zabave, veče je otvorila pop zvezda Ana Stanić, a gosti su do sitnih sati uživali u sjajnoj atmosferi koju je zahuktao poznati mladi izvođač NUCCI, a do usijanja dovela DIVA Jelena Karleuša, kojoj se na sceni pridružila i Milica Pavlović.

Foto: Jakov Simović

Foto: Jakov Simović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com