Hoće li “Budvanska rivijera” zakupiti “Queen of Montenegro”: U IGRI MILION I PO EVRA

Bord direktora Hotelske grupe “Budvanska rivijera” odlučiće da li će ta najveća hotelska kompanija u državnom vlasništvu zakupiti bečićki hotel, nekadašnji “Queen of Montenegro”, nakon što ga je 1. novembra napustila austrijska hotelska grupa “Falkensteiner”, Vijestima je potvrđeno u toj hotelskoj grupi.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: shutterstock

OTP grupacija, u čijem je vlasništvu u Crnoj Gori Crnogorska komercijalna banka (CKB), uputila je ponudu “Budvanskoj rivijeri” zatraživši za godišnju zakupninu milion i po evra.

Blic preporučuje

Članovi Borda direktora moraće prvo da potpišu izjavu o tajnosti, odnosno da neće, nakon što budu imali uvid u ponudu, da odaju podatke. Malo je verovatno da će HG “Budvanska rivijera” koja se ne može pohvaliti poslovanjem, odlučiti za ovakav poduhvat i zakupiti nekadašnju “Panoramu”, koja je nakon privatizacije preimenovana u “Queen of Montenegro”.

Odluku će donositi petočlani odbor direktora Mijomir Pejović, Ivana Đurović i Sonja Kuljača kao predstavnici državnog kapitala, Vladimir Sekulić, ispred AIK banke i Jovan Purar kao predstavnik “Tandexon limited”.

Budvanska rivijera i u ranijim sazivima imala je ovakve poslovne izlete, pa je jedne godine zakupila kolašinsku “Lipku”, ali je taj aranžman ubrzo propao.

U protekle dve i po decenije, od gotovo deset hotela, Hotelskoj grupi “Budvanska rivijera” preostalo je pet: “Palas” u Petrovcu (četiri zvezdice i 171 smeštajna jedinica), Turističko naselje “Slovenska plaža” u Budvi (tri plus i četiri zvezdice sa 1.016 smeštajnih jedinica), hotel “Aleksandar” u Budvi (četiri zvjezdice, 187 smještajnih jedinica), hotel “Castellastva” Petrovac (četiri zvezdice, 185 smeštajnih jedinica) i hotel “Mogren” u Budvi (tri plus zvezdice, 49 smeštajnih jedinica). Iz Kompanije je pre dve i po godine izuzet grad hotel Sveti Stefan, koji je poveren na upravljanje drugoj vladinoj firmi Sveti Stefan hoteli AD.

Austrijska hotelska kompanija najavila je svojim radnicima da od 1. novembra nemaju više zaposlenje u tom bečićkom hotelu.

(Vijesti)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com