Ima ga i kod nas: Šta će biti s poznatim brendom? Proizvođač kozmetike ide u stečaj

Nemački proizvođač kozmetičkih proizvoda dezodoransa, šampona i krema za sunčanje morao je da podnese zahtev za stečaj.

Izvor: Fenix magazin/Sanja Čović

Foto: defotoberg / Shutterstock.com

Foto: defotoberg / Shutterstock.com

Ovom odlukom je pogođen poznati brend koji je nudio proizvode za negu tela.

Niz stečajeva velikih kompanija u Nemačkoj ne prestaje. Sada je i nemački proizvođač kozmetike morao da pokrene stečajni postupak. Portfelj proizvođača uključuje međunarodno poznatu marku za negu, prenosi Fenix magazin.

Pogođeni Sebamedovi proizvodi

Finansijske poteškoće više nisu bile podnošljive za proizvođača kozmetike Rudolf Dankwardt GmbH iz Norderšteta. Kompanija je krajem aprila podnela zahtev za stečaj, pišu nemački mediji.

Dankwardt proizvodi šampone, dezodoranse, vodice za ispiranje usta, kreme za sunčanje za razne robne marke i privatne robne marke. Takođe su proizvodili proizvode za njegu poznate marke Sebamed.

Sebapharma je ranije ove godine kupila delove kompanije Dankwardt kako bi osigurala buduću proizvodnju proizvoda Sebamed u Nemačkoj. Još uvek nije jasno kako će se nastaviti proizvodnja Sebamedovih proizvoda.

Proizvodnja Sebameda još uvek osigurana

Nedavno je proizvođač kozmetike takođe proizvodio proizvode za grupu Beiersdorf, koja stoji iza marke Nivea. Međutim, Beiersdorf se okrenuo novim proizvodnim pogonom u Lajpcigu.

Potrošači koji redovno kupuju Sebamed proizvode ne treba da brinu o mogućim zastojima u proizvodnji i nestašici. Radovi u proizvodnim pogonima za sada će se nastaviti. Osim toga, Sebapharma ima nezavisnu proizvodnju u svojim fabrikama.

Kao deo stečajnog postupka, Dankwardt sada traži nove investitore za svoje dve kompanije u Norderštetu i Libtenu. Kako pišu nemački mediji, za 450 radnika osigurana je plata za sledeća tri meseca.

Uprkos finansijskim poteškoćama, stečajni upravnik kaže kako situacija nije nepovoljna, jer Dankwardt ima dosta narudžbina. Stečaji trenutno pogađaju sve više kompanija u Nemačkoj, prvenstveno u tekstilnoj industriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com