Instagram uveo novu funkciju koja ni čemu ne služi

Notes, odnosno “beleške” nova su opcija na Instagramu koja je mnoge podsetila na stare Fejsbuk statuse a gglavni komentar je da niko ne razume čemu zapravo služe.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Instagram Notes

Foto: Instagram

Instagram Notes

Kako su poručili iz Mete ovo su kratke tekstualne objave, do 60 karaktera, u kojima je moguće koristiti isključivo slova i emotikone i zamišljeno je za deljenje trenutnih misli ili postavljanja pitanja pratiocima koji mogu da pošalju svoje odgovore, ali će oni biti vidljivi samo korisniku koji je postavio belešku.

Kažu kako su tokom testiranja saznali da korisnici vole da imaju lak i jednostavan način da podele šta im je na umu i da na taj način započnu razgovore i dodaju da „beleške“ daju korisnicima spontan način da se izraze i povežu sa drugima.

Mnogi su ovo povezali i sa Tviterom, ukazujući da ima mnogo sličnosti sa kratkim tvitovima.

“Beleške” su korisnicima već dostupne, a iz Mete najavljuju još noviteta. U toku je testiranje grupnih profila, na kojima će više korisnika moći da objavljuje fotografije i video-zapise pod okriljem zajedničkog profila, ali i da zajednički čuvaju objave drugih korisnika.

Slična novina se sprema i za Stories. Tu bi trebalo da se pojavi funkcija “Candid” kako bi više korisnika moglo zajedno da objave stori koji će se prikazivati kao da je u okviru jednog profila.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com