“Izađite iz radnje, pravite gužvu. Evo 736 evra i 1 cent”

Radnica Kauflanda u nemačkoj Saveznoj zemlji Kaufland zamolila je jednog kupca da izađe iz radnje sa svojom ambalažom jer im je pravio gužvu.

Izvor: Fenix-magazin/MD

Ilustracija: Sorbis / Shutterstock.com

Ilustracija: Sorbis / Shutterstock.com

Naime, muškarac je godinama prikupljao praznu ambalažu i pre nekoliko dana je želeo da je preda u Kauflandu. Svoju situaciju je prepričao na društvenim mrežama, a o onome što mu se dogodilo pišu i nemački mediji, prenosi Feniks magazin.

Prema njegovoj tvrdnji, od povrata ambalaže na kraju je dobio 736,01 evro, ali mu vraćanje ambalaže nije bilo lako.

“U Kauflandu sam pazio da ostali kupci imaju pristup aparatima za povrat ambalaže. Kad bi nastao velik red u prostoriji za povrat ambalaže, odmah bih prekinuo ubacivanje flaša u aparat i pustio druge da to učine pre mene”, piše kupac.

Međutim, to mu nije pomoglo. Kad su zbunjeni radnici Kauflanda videli koliko ima flaša, zamolili su ga da napusti prodavnicu sa svojom povratnom ambalažom. On je s preostalom ambalažom otišao u Aldi koji se nalazi preko puta Kauflanda i uspešno vratio ostatak ambalaže.

Nije otkrio koliko je ukupno praznih flaša bilo, ali tvrdi kako ih je godinama prikupljao.

Svoju akciju kupac Kauflanda i Aldija na Instagramu opisuje ovako: “Ako nakon dužeg odlaganja raščistite prostoriju i konačno odnesete nakupljene prazne flaše u prodavnicu, nakon samo nekoliko sati za aparatom, aktivne pomoći, ljubazne “zabrane” i zaprepašćenih pogleda kasirki, rezultat je lep iznos od 736 evra i 1 cent. Od sada ću svoje prazne flaše redovnije predavati. Obećavam”.

Čini se kako kupci češće vraćaju velik broj praznih flaša koje su godinama ili mesecima prikupljali. Nedavno je jedan kupac Aldija u Esenu šokirao ostale kupce i kasirku kad je vratio više od 500 flaša i za njih dobio oko 130 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com