“JA NE BIH RASIPALA RESURSE I ENERGENTE” Brnabić o grejnoj sezoni: Temperatura u oktobru biće veća od proseka, grejanje besmisleno

U današnjem obraćanju javnosti, premijerka Srbije, Ana Brnabić, odgovarajući na pitanja novinara dotakla se i spornog odlaganja grejne sezone ove godine.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Ana Brnabić

Foto: Sava Radovanović / Tanjug

Ana Brnabić

– Ako pogledate današnji dan zaista je besmisleno da imamo grejanje upaljeno. Prognoza do kraja oktobra ove godine je takva da će temperatura biti značajno veća od proseka, oko 22 stepena, rekla je Brnabić.

Blic preporučuje

– U tom smislu da bi bili energetski efikasni, i jednostavno je razumno da kada je temperatura 22 stepena ne uključujete grejanje. Ja mislim da je besmisleno da grejanje i tople probe krenu pre kraja oktobra. Ipak tu odluku donose lokalne samouprave, rekla je Brnabić.

– Ja ne bih rasipala resurse i energente, i mislim da svuda gde je temperatura u oktobru veća od 20 stepeni ne treba da radi grejanje, ističe ona dodajući da je država spremna za grejnu sezonu: “Energentni su tu, samo mislim da je besmisleno da ih trošimo”.

Podsetimo, juče se u domaćim medijima pojavila informacija da se početak grejne sezone ove godine pomera za 31. oktobar.

“Blic Biznis” je stupio u kontakt sa Minsitarstvom rudarstva i energetike koje je demantovalo da je vodilo razgovore sa toplanama o odlaganju početka grejne sezone.

– Podsećamo da Ministarstvo rudarstva i energetike rukovodi Radnom grupom za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, u kojoj su pored ostalih energetskih subjekata i predstavnici Poslovnog udruženja “Toplane Srbije”, kao i predstavnici JKP “Beogradskih elektrana”. Prema informacijama koje su predstavljene na sednicama Radne grupe, sa kojima je Ministarstvo rudarstva i energetike upoznalo i javnost, toplane u Srbiji su spremne za grejnu sezonu i obezbeđene su dovoljne količine energenata, rekli su za “Blic Biznis” u ministarstvu.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com