KAD JE PRIJAVA ZA 5.000 DINARA OD DRŽAVE, A KAD ISPLATA Ministar obelodanio sve detalje

Razgovaraćemo sa MMF-om o krizi u svetu, aranžmanu postojećem koji ističe u januaru. Mi smo uspeli da ostvarimo veliki broj reformskih ciljeva od kada sarađujemo sa MMF-om. Uspeli smo da odgovorimo jako i snažno na krizu, imaćemo ove godine preko 60 milijardi evra BDP-a, danas imamo najnižu istorijsku nezaposlenost – rekao je jutros ministar Siniša Mali najavljujući nove razgovore sa MMF. Mali je otkrio i sve detalje vezane za pomoć mladima od države.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

sinisa mali intervju 09 foto RAS Vesna Lalic

Foto: Vesna Lalić / RAS Srbija

sinisa mali intervju 09 foto RAS Vesna Lalic

Od 1. do 14. decembra biće otvoren proces prijava za novčanu pomoć od 5.000 dinara mladima, i pozivam sve mlade da se prijave. U decembru 15. u mesecu 16. i 17. pred Novu godinu, isplatićemo taj novac imladima – rekao je ministar.

– Mladi od navršenih 16 do navršenih 29 godina će dobiti po 5.000 dinara novčane podrške od države, pred Novu godinu, baš kao što je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i najavio. Dakle, nakon što je država tokom ove godine, izdvojila dva puta po 100 evra za mlade, prvo u februaru, a potom i u junu, sada će mladi ponovo dobiti jednokratnu novčanu podršku – precizirao je Mali.

Ministarstvo finansija priprema zakonsko rešenje kojim će ovo pitanje biti regulisano, a mehanizam prijave, će kao i do sada, biti brz i jednostavan.

Govoreći o trenutnim ekonomskim okolnostima isttakao je da je država preuzela najveći teret krize na sebe i dodao da će se sa MMF-om razgovarati o nastavku aranžmana kako bi se nastavilo sprovođenje reformi koje već uspešno sprovodimo, dodao je .

Kako kaže, u krizi koja je zadesila svet, naš cilj je da obezbedimo dovoljno svega za naše građane.

– Hoćemo da pomognemo, da budemo prisutni, ako treba da se uveze dodatne struje, da mi taj novac imamo – rekao je Mali.

– Vodimo odgovornu ekonomsku politiku, i to je i moj odgov za kritičare. Imamo dovoljno novca na računu, nabavljamo i uglja, imamo dovoljno gasa, i dalje kontrolišemo cene dizela, goriva, osnovnih životnih namirnica, pokušavajući tako da držimo pod kontrolom inflaciju u Srbiju. Kao što je predsednik rekao, ova zima će biti teška, ali mi moramo da se pripremimo i za onu narednu koja dolazi. Mi nijedan projekat nismo zaudstavili do sada – istakao je ministar.

Kako je istakao, očekuje da ćemo do kraja naredne nedelje imati i novu Vladu i da će odmah uslediti rebalans budžeta.

– Idemo sa povećanjem penzija od 9 posto i onda opet u januaru.

(RTS)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com