Kako je ekologija pronašla put do mobilne tehnologije

Evropska Unija propisala je odluku da će svi proizvođači morati da koriste identične punjače kako bi se smanjilo zagađivanje životne okoline konstantnim gomilanjem kablova i adaptera, a sve je više kompanija koje, bar za početak koriste reciklirane materijale za kutije svojih proizvoda, ili neke delove.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

.

Foto: shutterstock

.

Procena je da prosečan stanovnik Srbije mesečno generiše oko 4,6 kilograma plastičnog i 2,2 kilograma papirnog/kartonskog otpada (ukupno 6,8 kilogram). Zato i ne čudi što se trend korišćenja obnovljivih izvora polako osvaja svet i preliva se i kod nas, pa su tako i mobilne mreže, Yettel prva među njima, počele da koristi isključivo energiju iz obnovljivih izvora.

Oni su lansirali i Eco bonus, novu digitalnu uslugu, čijom aktivacijom korisnici biraju da se u njihovo ime reciklira 4,6 kg plastičnog i 2,2 kg papirnog/kartonskog otpada na mesečnom nivou.

Yettel Zelena Mreža

Foto: Promo

Yettel Zelena Mreža

Korisinici imaju opciju da, u saradnji sa ovlašćenim operaterom za upravljanje otpadom, u njihovo ime sakupi i reciklira ova količina otpada. Potrebno je samo da aktiviraju Eco bonus u Yettel aplikaciji, bilo kao novu digitalnu uslugu u okviru svojih tarifnih paketa, ili kao zasebnu. Na taj način, iako fizički ne učestvuju u celokupnom procesu, korisnici daju direktan doprinos, odnosno “bonus” očuvanju životne sredine.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com