Kako je Samsung spojio lepo i funkcionalno u Galaxy Z Flip 4 telefonu

Problem sa masovnom proizvodnjom je to što lepe stvari ne moraju da budu i funkcionalne. Zbog lepote smo često spremni da trpimo, uvlačimo stomake i savijamo prste u lepim a neudobnim cipelama, ali kada su smartfoni u pitanju, za tim nema potrebe.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Samsung

Foto: Promo / Ustupljene fotografije

Samsung

Samsung je nastavio da razvija telefone na preklop, koji su vrhunac imali početkom veka, ali su pojavom ekrana osetljivih na dodir otišli na rafove istorije. Međutim, retro stil je ponovo u modi, a tu na scenu stupa novi Samsung Galaxy Z Flip4 koji nas vraća u vreme kada su telefoni bili praktični. Preklopljen, Galaxy Z Flip4 je upola veličine klasičnog smartfona. To znači da možete da ga nosite gde i kako poželite. Kada završite s poslom koji ste imali, samo ga jednim potezom ruke zatvorite, odnosno “prepolovite”. Zato je Galaxy Z Flip4 funkcionalan, jer ne zauzima veliki prostor u garderobi, torbi, kada ga koristite u automobili… Uz to, jedva smo osetili Flip4 u džepovima. Da, deblji je od većine telefona, ali nije debljina ono što čini smartfon nezgrapnim, već visina. U skladu sa satenskom završnom obradom matiranog stakla, lako se uvlači i izvlači iz džepova.

Ono gde je Samsung potpuno izdominirao je u odabiru boja u kojima je ovaj sjajan telefon dostupan. Bira se između četiri boje“Bora Purple”, “Pink Gold”, “Graphite” i “Blue”, a to je tek početak.

Samsung

Foto: Promo / Ustupljene fotografije

Samsung

Međutim, ne dajte da vas super dizajn zavara, u tom „malom“ ramu je spakovano puno inovativnih funkcija i to tako da ne narušavaju dizajn. Kombinacija skenera otiska prsta i “power” dugmeta nalazi se na desnoj strani zajedno sa dugmetom za jačinu zvuka, sa leve strane je ležište za nano-SIM, a na dnu je USB-C port. Otvoren ili ne, telefon deluje čvrsto i kompaktno, i sigurno leži u ruci. Dok hodate ili trčite, nemate osećaj da će vam skiznuti iz ruke.

Dvaput dodirnite prednju stranu zatvorenog Z Flip4 telefona i ekran poklopca će se osvetliti dubinom i jasnoćom, kao sa i nekoliko opcija – kalendar, diktafon i nekoliko drugih funkcija. Ekran koristi Super AMOLED tehnologiju i dimenzija je 1,9 inča. Sa svojom rezolucijom od 260×512, dovoljno je oštar da izgleda jasno čak i pri jakom svetlu. Otvorite

Galaxy Z Flip4 i preklop se pretvara u pametni telefon sa ekranom od 6,7 inča sa Dinamic AMOLED 2X ekranom sa brzinom osvežavanja od 120 Hz.

Foto: Promo

Preklop do izražaja dolazi dok fotografišete – gornji deo koristite kao ekran, dok se na donjem delu nalaze kontrole dve kamere od po 12 megakpiksela. Takođe, možete da ga koristite i kao kamkorder, tako što ćete ga ostaviti na nekoj površini bez straha da će da se prevrne, odnoso da vam pokvari trenutak koji ste hteli da snimite ili fotografišete.

samsung

Foto: Đ. Kojadinović / Ringier

samsung

Galaxy Z Flip4 do izražaja dolazi pri slabom osvetljenju kada dobijamo uravnotežene fotografije bogate detaljima, a ne veštački obrađene sa jakim bojama tako da ne odgovaraju objektu ili osobi koju ste fotografisali. Ultraširoka kamera je takođe dobra uprkos tome što specifikacije na papiru ne oduševljavaju. Snima fotografije sličnog kvaliteta kao kod glavne kamere.

Ovo su samo neki od hiljade načina na koji možete da koristite Galaxy Z Flip4, a Samsung je ponovo kod nas probudio ljubav prema telefonima na preklop. Naravno, kompanija „Samsung“ zna šta radi, a Galaxy Z Flip4 je najbolji primer za to.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com