Kako organizovati najbolju korporativnu proslavu?

Korporativne proslave su događaji koje organizuju firme ili druge organizacije kako bi obeležile posebne prilike ili postignuća.

Ove proslave obično uključuju zaposlene, klijente, dobavljače i druge važne interesne strane.

Vrste korporativnih proslava?

Korporativne proslave mogu biti različitih vrsta i oblika. Neki primeri uključuju:

 • Godišnje proslave firme – ove proslave se obično održavaju jednom godišnje i namenjene su slavljenju postignuća firme tokom prethodne godine. Postoje mnoge korporativne proslave u Beogradu i drugim većim gradovima Srbije koje su organizovane od strane profesionalnih agencija za organizaciju događaja. To može uključivati rast prihoda, povećanje tržišnog udela ili ostvarenje nekih drugih poslovnih ciljeva.
 • Proslave jubileja firme – ove proslave se obično održavaju u znak sećanja na važne trenutke u istoriji firme. To može biti jubilej osnivanja firme, jubilej prvog uspešnog proizvoda ili usluge, ili jubilej bilo kog drugog važnog događaja u istoriji firme.
 • Proslave uspeha zaposlenih – ove proslave se obično održavaju kako bi se priznala izvanredna postignuća pojedinih zaposlenih. To može uključivati nagrade za prodaju, nagrade za kreativnost ili inovativnost, ili nagrade za doprinos firmi na bilo koji drugi način.
 • Proslave praznika -ove proslave se obično održavaju kako bi se obeležili praznici poput Božića, Hanuke, Uskrsa ili Ramazana. To može biti prilika za okupljanje zaposlenih i druženje uz hranu, piće i zabavu.
 • Proslave otvaranja novog poslovnog prostora – ove proslave se obično održavaju kada firma otvori novi poslovni prostor. To može biti prilika za otvaranje novog ureda, nove fabrike ili novog prodajnog mesta.

Šta je sve važno pri organizaciji korporativne proslave?

Bez obzira na to koja vrsta korporativne proslave se organizuje, postoje određene stvari koje su važne za organizaciju uspešne proslave. Evo nekoliko saveta:

 • Planiranje unapred – planiranje treba da počne što je moguće ranije kako bi se osiguralo da sve bude spremno na vreme. To uključuje odabir datuma i vremena, odabir lokacije, odabir hrane i pića, odabir zabave i tako dalje.
 • Budžet -određivanje budžeta je važan korak u organizaciji korporativne proslave. Tek kada znate finansije kojima raspolažete moći ćete isplanirati troškove za hranu, piće, zabavu, prostor i druge stvari koje će biti potrebne za proslavu. Važno je da se budžet odredi unapred kako bi se izbegle nepredviđene troškove i kako bi se osiguralo da se proslava organizuje u okviru finansijskih mogućnosti firme.
 • Odabir lokacije – lokacija je važan faktor u organizaciji korporativne proslave. Treba odabrati lokaciju koja je pristupačna za sve zaposlene i goste, koja ima dovoljno prostora za sve prisutne, kao i adekvatnu opremu i infrastrukturu za proslavu.
 • Hrana i piće -izbor hrane i pića zavisi od vrste proslave i kulture firme. Važno je obezbediti dovoljno hrane i pića za sve prisutne, kao i uzeti u obzir dijetetske zahteve i preferencije gostiju.
 • Zabava – zabava može biti različite vrste, od muzike, igara, do nastupa umetnika. Važno je odabrati zabavu koja će odgovarati tonu i temi proslave i koja će omogućiti da se zaposleni i gosti opuste i uživaju.
 • Protokol – protokol se odnosi na organizaciju proslave, od prijema gostiju do završetka događaja. Treba osmisliti protokol koji će omogućiti da se proslava odvija glatko i bez zastoja, kao i da se poštuju svi planirani elementi programa.
 • Komunikacija – komunikacija je ključna u organizaciji korporativne proslave. Treba obezbediti jasnu komunikaciju između organizatora proslave, zaposlenih i gostiju, kako bi se svi informisali o detaljima proslave, kao i o eventualnim promenama u planu.

Korporativne proslave mogu biti odlična prilika za poboljšanje timskog duha, unapređenje odnosa između zaposlenih i povećanje motivacije za rad. Osim toga, korporativne proslave mogu biti i prilika za promociju firme, privlačenje novih klijenata i partnera, kao i za jačanje ugleda firme u zajednici.

Potrudite se još malo i napravićete žurku za pamćenje

Osim navedenih elemenata, postoje i drugi faktori koje treba uzeti u obzir prilikom organizacije korporativne proslave. U nastavku ćemo detaljnije razmotriti neke od njih.

 • Tema i stil – tema i stil proslave zavise od vrste događaja i kulture firme. Treba odabrati temu i stil koji će biti adekvatni za proslavu i koji će se znati unapred, te omogućiti zaposlenima i gostima da se adekvatno pripreme i obuku za proslavu, kako bi se kasnije opustili i uživali. Na primer, ako se radi o godišnjoj proslavi, tema može biti povezana sa postignućima firme tokom godine ili sa novim ciljevima za narednu godinu. Stil proslave može biti formalan ili neformalan, u zavisnosti od prilike.
 • Dekoracija – dekoracija prostora može biti ključna u stvaranju atmosfere i tematskom ugođaju proslave. Treba odabrati adekvatnu dekoraciju koja će biti u skladu sa temom i stilom proslave. Dekoracija može biti jednostavna ili raskošna, ali uvek treba uzeti u obzir budžet.
 • Tehnička podrška – tehnička podrška je ključna za organizaciju nekih vrsta proslava, kao što su prezentacije ili predavanja. Treba obezbediti adekvatnu opremu i tehničku podršku za sve planirane aktivnosti.
 • Fotografija i video – fotografija i video su odličan način da se zabeleže uspomene sa korporativne proslave. Treba obezbediti profesionalnog fotografa i/ili snimatelja koji će zabeležiti sve bitne momente proslave.
 • Pokloni – pokloni za zaposlene i goste mogu biti odličan način da se zahvalite na njihovoj podršci i angažovanju. Treba odabrati poklone koji su u skladu sa kulturom firme i koji će biti korisni za zaposlene i goste.
 • Bezbednost – bezbednost je veoma važan faktor u organizaciji korporativne proslave. Treba obezbediti adekvatne mere zaštite, kao što su sigurnosne kamere, redarska služba, medicinsko osoblje i drugo.
 • Planiranje aktivnosti – planiranje aktivnosti može biti odličan način da se poboljša timski duh i motivacija zaposlenih. Aktivnosti mogu uključivati timsku izgradnju, takmičenja, igre ili bilo koje druge aktivnosti koje će omogućiti zaposlenima da se bolje upoznaju i povežu.

Ukratko, korporativne proslave su važan deo poslovnog života, koje omogućavaju firmama da obeleže važne trenutke i postignuća, kao i da se zaposleni i gosti opuste i uživaju u prijatnom društvu. Organizacija uspešne korporativne proslave zahteva pažljivo planiranje, odabir odgovarajućih lokacija, hrane, pića i zabave, kao i jasnu komunikaciju i protokol koji će osigurati da sve prođe glatko i bez problema.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com