Кфор није дозволио косовском министру да уђе у зграду општине Лепосавић

петак, 09.06.2023,  22:39 -> 22:43

Извор: Танјуг

Министар инфраструктуре привремених приштинских институција Љибурн Алију заустављен је у петак у покушају да посети зграду општине у Лепосавићу, где је планирао да се састане са градоначелником Љуљзимом Хетемијем, који је освојио највише гласова на изборима које су Срби бојкотовали.

Како преноси Репортери, позивајући се на Т7, командат Кфора није пустио Алијуа да уђе у зграду општине како би избегао могуће напетости са окупљеним демонстрантима.

Такозвана специјална јединица косовске полиције покренула је оперативни план за посету Алијуа општини Лепосавић, који је, у начелу, подразумевао камуфлажу министра, али га је Кфор, ипак, вратио.

Војници америчког Кфора, који обезбеђују прилаз седишту општине, ноћас су у потпуности уклонили жилет-жицу коју су поставили пре десетак дана, када је албански градоначелник насилно ушао у зграду, уз помоћ припадника тзв. косовске полиције и њених специјалаца.

Испред седишта те најсеверније општине на Косову и Метохији ипак је остала метална ограда на коју су локални Срби поставили српске заставе.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com