Kineski i strani stručnjaci raspravljaju o bezbednosti hrane na međunarodnom kongresu o pšenici


Više od 900 stručnjaka iz 67 zemalja okupilo se u ponedeljak na Drugom međunarodnom kongresu o pšenici u Pekingu kako bi razmenili ideje o tome kako poboljšati razvoj industrije pšenice širom sveta, pozivajući na globalnu saradnju u nauci o pšenici i tehnološke inovacije sa ciljem da se obezbedi globalna sigurnost hrane.Konferencija čiji su zjednički domaćini Kineska akademija poljoprivrednih nauka (CAAS) i Konsultativna grupe za međunarodna poljoprivredna istraživanja, fokusirana je na ključna pitanja istraživanja pšenice, kao što su povećanje prinosa pšenice, smanjenje rizika po životnu sredinu, nove tehnologije oplemenjivanja, optimizovani sistemi proizvodnje i poboljšanje nutritivnog kvaliteta pšenice, prenosi Sinhua.Konferencija je pod nazivom “Pšenica budućnosti: otpornost i održivost“ otvorena je u ponedeljak uveče, u hibridnom formatu, što podrazumeva predavanja na licu mesta i virtuelnih predavanja, kao i onlajn emitovanja.Stručnjaci su se složili da promovisanje kvalitetnog razvoja industrije pšenice ima veliki značaj, posebno imajući u vidu izazovnu međunarodnu situaciju.Prema rečima Vu Veihue, potpredsednika Stalnog komiteta Nacionalnog narodnog kongresa i akademika Kineske akademije nauka (CAS), bezbednost hrane je važna garancija za svetski mir i razvoj. Međutim, globalna ekonomska recesija izazvana pandemijom kovid-19, regionalni sukobi i ekstremne vremenske prilike predstavljaju ozbiljne izazove za globalnu bezbednost hrane.Kao jedna od najmnogoljudnijih zemalja na svetu, Kina je preduzela …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com