Ковид болница у Батајници мења намену

субота, 18.03.2023,  08:29 -> 09:26

Извор: РТС

Директорака ковид болнице у Батајници професорка Татјана Аџић Вукичевић каже да још немамо информација шта ће бити са ковид болницом у Батајници, али претпоставља да ће бити палијативна нега, јер смо ми једини у региону који немамо такву установу.

За три године пандемије, ковид је у Србији однео 17.914 живота, а више од 2 и по милиона људи је званично било заражено.Тренутно је у црвеним зонама 220 пацијената. Како је јутрос у Батајници, највећој ковид болници у земљи, шта ће у будућности бити са њом.

Директорака ковид болнице у Батајници професорка Татјана Аџић Вукичевић каже да је у болници ситуација стабилна и да се тренутно у интензивној нези налази 8 пацијената, од којих је пет интубирано.

Према њеним речима, болница ће се затварати наредних дана, јер је број пацијената низак већ месецима.

Истакла је да би у наредном периоду респираторни центри требало да преузимају улогу коју је имала ова ковид болница.

“Још немамо информација шта ће бити са Батајницом, али претпостављам да ће бити палијативна нега, јер смо ми једини у региону који немамо такву установу“, каже Татјана Аџић Вукичевић гостујући у Дневнику РТС-а.

Осврнула се на претходни период.

“За 27 месеци кроз ову болницу је прошло 23.700 људи. Имали смо 6.500 пацијената у интензивним негама. У једном тренутку било је 120 интубираних“, рекла је директорка ковид болнице.

Истакла је да је пандемија учинила да се сви здружимо.

“Најмлађи пацијент је имао 19 година, а најстарији 101 годину. Задовољство је кад видите да сте неком помогли. Под једним кровом радили су доктори различитих специјалности. Повезали смо се и функционисали као једна породица“, каже Татјана Аџић Вукичевић.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com