Kovid bolnica u Batajnici menja namenu

subota, 18.03.2023,  08:29 -> 09:26

Izvor: RTS

Direktoraka kovid bolnice u Batajnici profesorka Tatjana Adžić Vukičević kaže da još nemamo informacija šta će biti sa kovid bolnicom u Batajnici, ali pretpostavlja da će biti palijativna nega, jer smo mi jedini u regionu koji nemamo takvu ustanovu.

Za tri godine pandemije, kovid je u Srbiji odneo 17.914 života, a više od 2 i po miliona ljudi je zvanično bilo zaraženo.Trenutno je u crvenim zonama 220 pacijenata. Kako je jutros u Batajnici, najvećoj kovid bolnici u zemlji, šta će u budućnosti biti sa njom.

Direktoraka kovid bolnice u Batajnici profesorka Tatjana Adžić Vukičević kaže da je u bolnici situacija stabilna i da se trenutnou intenzivnoj nezi nalazi 8 pacijenata, od kojih je pet intubirano.

Prema njenim rečima, bolnica će se zatvarati narednih dana, jer je broj pacijenata nizak već mesecima.

Istakla je da bi u narednom periodu respiratorni centri trebalo da preuzimaju ulogu koju je imala ova kovid bolnica.

“Još nemamo informacija šta će biti sa Batajnicom, ali pretpostavljam da će biti palijativna nega, jer smo mi jedini u regionu koji nemamo takvu ustanovu“, kaže Tatjana Adžić Vukičević gostujući u Dnevniku RTS-a.

Osvrnula se na prethodni period.

“Za 27 meseci kroz ovu bolnicu je prošlo 23.700 ljudi. Imali smo 6.500 pacijenata u intenzivnim negama. U jednom trenutku bilo je 120 intubiranih“, rekla je direktorka kovid bolnice.

Istakla je da je pandemija učinila da se svi združimo.

“Najmlađi pacijent je imao 19 godina, a najstariji 101 godinu. Zadovoljstvo je kad vidite da ste nekom pomogli. Pod jednim krovom radili su doktori različitih specijalnosti. Povezali smo se i funkcionisali kao jedna porodica“, kaže Tatjana Adžić Vukičević.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com