Kralj Čarls je bogatiji od Elizabete, a evo koliko je “težak”

Tekst objavljen: 20.05.2024 16:10        

Prema nedavno objavljenoj listi bogatih Sandej Tajmsa 2024, koja rangira 1.000 najbogatijih ljudi ili porodica koje žive u Velikoj Britaniji. Čarls je na ovogodišnjoj listi rangiran na 258. mestu, što predstavlja blagi rast u odnosu na prošlogodišnju 263. poziciju, piše Tajm

Kralj Čarls je bogatiji od Elizabete, a evo koliko je

Čarlsova neto vrednost je znatno veća od vrednosti njegove majke, kraljice Elizabete Druge, čija se neto vrednost procenjuje na 470 miliona dolara 2022. godine.

Broj neto vrednosti može se povećati za nekoliko procentnih poena svake godine, jer mnogi pojedinci imaju značajan deo svog bogatstva uloženog u imovinu kao što su akcije, obveznice i nekretnine koje vremenom dobijaju vrednost.

Čarlsova najvrednija imovina su imanja Sandringem i Balmoral. Sandringem je imanje od 20.000 hektara na istoku zemlje i procenjeno je da vredi oko 315 miliona dolara, piše Sandej tajms. Imanje Balmoral, koje uključuje zamak Aberdinšir i 50.000 hektara zemlje, procenjeno je na 265 miliona dolara, piše Tajms.

Tokom 1990-ih, Čarls je pažljivo upravljao svojim finansijama nakon što je od princeze Dajane dobio nagodbu od 22,5 miliona dolara za razvod. Takođe je uštedeo novac od profita ostvarenog od vojvodstva Kornvol, privatnog imanja osnovanog pre skoro 700 godina da obezbedi finansijsku sigurnost prestolonasledniku. Vojvodstvo zarađuje novac izdavanjem svog zemljišnog poseda i ulaganjem u drugu imovinu.

Zato što se Vojvodstvo smatra delom krune i stoga od kraljevske porodice nije potrebno da plaćaju porez na dobit koju je imanje ostvarilo. Uprkos tome, Čarls se dobrovoljno prijavio da plaća porez na prihod na svoju imovinu počevši od 1993. godine.

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Na drugom mestu na listi, ser Pol Makartni iz The Beatlesa postao je prvi britanski muzičar milijarder. On je, zajedno sa suprugom Nensi, rangiran na 164. mestu na listi i ima procenjenu neto vrednost od 1,27 milijardi dolara. Dejvid i Viktorija Bekam zauzeli su 297. mesto na listi sa ukupnom neto vrednošću od 575 miliona dolara. Bili su samo nekoliko mesta ispod poznatog muzičara Eltona Džona, koji je zauzeo 291. mesto na listi sa neto vrednošću od 595 miliona dolara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com