MAĐARSKA ZATVARA JAVNE INSTITUCIJE Zbog visoke cene energenata ove zime neće raditi stadioni, biblioteke, pozorišta…

Drastičan porast cena energenata prisilio je Mađarsku na zatvaranje biblioteka, pozorišta, bazena i novih stadiona preko zime, javlja AFP.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Novi stadioni, simboli moći desničarskog premijera Viktora Orbana koji je na vlasti 12 godina, poslednji su na dugom popisu građevina koji više ne mogu da se nose s rastućim cenama energenata.

Stoni Beograd, jedan od najbogatijih gradova u Mađarskoj, kojim upravljaju članovi Orbanove stranke, jedan je od mnogih koji zatvara svoje muzeje, biblioteke i pozorišta preko zime. Gradonačelnik Andras Čer-Palkovič najavio je da će i novi stadion, koji može da primi 14.000 gledatelja, ovog meseca biti zatvoren zbog ušteda, prenosi Indeks.

– Javni prostori su ono što čini grad. Nitko nije sretan zbog ovih mera, ali ljudi prihvaćaju da su potrebne – rekao je za AFP gradonačelnik, član Orbanove vladajuće stranke.

(Izvor: Index)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com