Male vinarije su važna karika u ravnomernom ekonomskom razvoju

Regionalni razvoj mora da bude ravnomeran i izgrađen na novim osnovama, na evropskom kvalitetu i konkurentnim proizvodima, a mi to u našoj proizvodnji vina svakako imamo. U prethodnih pet godina uspeli smo da udesetostručimo broj malih vinarija i danas ih u Srbiji ima blizu pet stotina.

Male vinarije

Foto: Nenad Mihajlović / RAS Srbija

Male vinarije

Ovo je izjavio ministar trgovine Tomislav Momirović, obraćajući se u Topoli u okviru “Sharing Oplenac Wine Vision” privrednoj delegaciji koja je u poseti Oplenačkom vinogorju, a koja je prethodno posetila sajam “Wine Vision by Open Balkan” u Beogradu.

– Nije suština samo u sadnji vinove loze i proizvodnji vina, već je suština u ravnomernom regionalnom razvoju i aktiviranju turističkih potencijala jer proizvodnja i prodaja vina mora da privuče ljude iz velikih gradskih centara. Cilj malih vinarija ne treba da bude proizvodnja velike količine vina, već stvaranje nove ekonomske šanse u manjim sredinama – zaključio je ministar Momirović.

Tomislav Momirović

Foto: Đorđe Kojadinović / Ringier

Tomislav Momirović

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com