Mali Grboviću: Za ovu računicu vam je dovoljna srednja škola, ne ekonomski fakultet

Beograd — Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali odgovorio je zameniku predsednika poslaničke grupe Ujedinjeni Pavlu Grboviću tokom rasprave u Skupštini.

Izvor: B92.net

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg

Tema je bila odnos povećanja penzija i povećanja inflacije, i tom prilikom istakao da je za dve godine kumulativni rast penzija iznosio 29%, dok je rast inflacije u te dve godine 24%.

On je dodao da to znači da postoji i realan rast penzija, odnosno povećanje kvaliteta života najstarijih sugrađana.

Kako je potpredsednik Vlade tom prilikom objasnio, do tih iznosa se dolazi množenjem, na šta je Pavle Grbović odgovorio da mu nije jasno šta se tu množi i da je tačno da nije studirao ekonomiju, ali da jeste Pravni fakultet, na kome je imao neke ekonomske predmete.

Mali je zatim replicirao rekavši da mu za tu računicu ne treba fakultet, već srednja škola, s obzirom na to da je reč o kumulativnom povećanju, te da se upravo koristi računska operacija množenje.

Potpredsednik Vlade je objasnio da se do kumulativnog rasta penzija od 28,9% dolazi tako što se 5,5% (povećanje od 1.januara 2022. godine) pomnoži sa 9% (povećanje od 1.novembra 2022.) i sa 12,1%, što će biti povećanje od 1.januara 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com