Mali odgovorio Nikeziću: Neprimenljive metode zemlju vraćaju sa puta napretka u ambis

Ministar finansija Siniša Mali odgovorio je Dušanu Nikeziću u postu objavljenom na Fejsbuku.

Izvor: B92.net

Foto: B92.net

Foto: B92.net

“Zastrašujuće je to što umesto odgovornih ekonomskih poteza, opozicija, putem Đilasovog megafona Dušana Nikezića, nudi neprimenljive metode, koje zemlju vraćaju nazad sa puta napretka u ambis neizvesnosti kakav je postojao u njihovo vreme”, napisao je Mali.

“Nisam protiv razumne politike i predloga, ali jesam protiv onih koje će da unesu neizvesnost, nesigurnost i otežaju privlačenje stranih ulaganja u Srbiju. Pokazali smo da, za razliku od vas, mi vodimo odgovornu ekonomsku politiku. Zato i nećemo da izazovemo bilo kakve šokove i negativne reakcije sa iznenadnim i neočekivanim odlukama. Podsetiću vas da se i druge zemlje nisu usrećile sa uvođenjem ekstraprofita”, objasnio je mali.

Kako je dodao, planiranje poreske politike je maratonska disciplina, a ne posao koji se obavlja za jedan dan, pisanjem saopštenja iz fotelje.

“Firme koje gospodin Nikezić predlaže da se oporezuju, spasile su na hiljade radnih mesta. Treba znati da profit koji te firme zarađuju osim što ide na zarade zaposlenih, odlazi i na ulaganja. Da ponovno podučim gospodina Nikezića, reč je o intenzivnim granama industrije koje treba neprestano da reinvestiraju zarađen novac, naročito u uslovima eksterne neizvesnosti, krize i neophodnosti da se obezbedi konkurentnost”, napisao je.

“Nikezić je licemeran kada govori o predlogu da se oporezuju energetske kompanije jer su upravo on i njegova ekipa bili ti koji su prodali NIS za 400 miliona evra. Tada im je ta dobijena suma odgovarala i bili su zadovoljni”, istakao je Mali.

NIS, kao i Ziđin, plaćaju poreze i doprinose za hiljade radnika, uplaćuju određene iznose u budžet po osnovu drugih poreskih i neporeskih oblika, podsetio je ministar finansija.

“Još jednom da ponovim za one neupućene i koji su svojim znanjem svojevremeno zemlju doveli do bankrota, da je Srbija ekonomski stabilna i privlačna stranim investitorima, da imamo dovoljno novca u budžetu, a da kada bude u situaciji da skuplja neophodan harač od onih koji su uložili u našu zemlju i zaposlili naše ljude – prvi će biti obavešten Dušan Nikezić”, zaključio je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com