Mali razgovarao sa Hilom o garantnoj šemi: U decembru zvanično predstavljanje

Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je sa ambasadorom SAD Kristoferom Hilom o unapređenju ekonomskih odnosa dve zemlje.

Izvor: B92.net

Foto: Ministarstvo finansija

Foto: Ministarstvo finansija

Osim toga, razgovarali su i o mogućim daljim vidovima zajedničke saradnje dve zemlje u različitim oblastima, objavio je Mali na Instagramu.

“Razgovarali smo i o garantnoj šemi koju DFC sprovodi sa bankama u Srbiji, a putem koje će srpskoj privredi biti dostupan širok spektar finansijskih proizvoda po najpovoljnijim uslovima”, napisao je Mali u svojoj objavi na toj društvenoj mreži.

“Tokom meseca decembra će biti zvanično i predstavljena ova garantna šema, a na taj način preduzećima će biti pružena pomoć da rastu, da otvaraju nova radna mesta i očuvaju poslovanje u ovim teškim vremenima”, najavio je Mali.

Mali je ambasadora Hila upoznao sa makroekonomskim rezultatima koje je naša zemlja postigla, naglašavajući da smo ekonomski jaki i stabilni. Hil je pohvalio postignute makroekonomske rezultate, ukazujući da SAD žele da Srbija uspe, da bude još jača i otpornija, saopšteno je iz Ministarstva finansija

Sagovornici su se posebno osvrnuli na inicijativu Otvoreni Balkan. Oni su se složili da je ova inicijativa dobra ideja i sjajna prilika za bolju povezanost, lakše kretanje ljudi i roba, nova radna mesta.

Ministar je istakao da je Srbija potpuno posvećena toj inicijativi ocenjujući da kroz ekonomiju možemo da učinimo čudo i da se tako dodatno povežemo sa regionom.

Mali i Hil su razgovarali i o infrastrukturnim projektima, sa posebnim osvrtom na Moravski koridor. Ministar je ukazao da aktuelna svetska kriza nije zaustavila velike infrastrukturne projekte koji su važni za rast naše ekonomije, uz napomenu da je Moravski koridor, na čijoj izgradnji radi američki konzorcijum, od izuzetnog značaja.

Sagovornici su ocenili da je saradnja dve zemlje na visokom nivou i kao primer naveli kompanije koje investiraju u Srbiji poput NCR-a, a ambasador Hil je ukazao da Srbija ima dobre kadrove i stručne, mlade ljude.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com