MASK DANAS KREĆE SA MASOVNIM OTKAZIMA U TWITTERU Ovo bi moglo značiti gubitak hiljade radnih mesta

Elon Musk će danas započeti s masovnim otkazima u Twitteru, objavila je kompanija u e-mailu poslanom u četvrtak zaposlenima te društvene mreže. “U nastojanju da postavimo zdrav put za Twitter, u petak ćemo proći kroz težak proces smanjenja naše globalne radne snage”, stoji u mailu u koji je Reuters imao uvid. I New York Times i Washington post takođe izveštavaju o otpuštanjima i citiranju interni email.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Ilon Mask

Foto: Patrick Pleul/Pool / Tanjug/AP

Ilon Mask

Informacije o otkazima na Twitteru dolaze nakon nagađanja da će Musk otpustiti čak 50 posto radne snage društvene mreže, samo nekoliko dana nakon što je postao šef kompanije koju je kupio za 44 milijarde dolara. To bi moglo značiti gubitak hiljade radnih mesta, budući da je kompanija krajem 2021. imala više od 7.000 zaposlenih.

Blic preporučuje

Twitter je u mailu zaposlenima saoopštio da će njegove kancelarije biti privremeno zatvorene i da će sav pristup biti obustavljen “kako bi se pomogla osigurati sigurnost svakog zaposlenog, kao i Twitter sistema i podataka o korisnicima”.

Musk je već podelio otkaze nekima od direktora Twittera odmah nakon preuzimanja kontrole nad kompanijom, uključujući izvršnog direktora Paraga Agrawala, šefa financija Neda Segala i šeficu pravnih poslova i politike Vijayju Gadde.

(See Biz)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com