MASOVNI OTKAZI U GOLDMAN SAKSU Stotine radnika već je ostalo bez posla, a još 4.000 moglo bi na “crnu listu”

Goldman Saks (Goldman Sachs), jedna od vodećih svetskih investicionih banaka, planira ozbiljno smanjenje radnih mesta, jer se bori sa oštrim padom poslovanja.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: shutterstock

Najavljeni rezovi bi mogli da utiču na 8 odsto njene globalne radne snage, ili skoro 4.000 ljudi, preneo je BBC.

Blic preporučuje

Smanjenja koja se odnose na broj radnika, treba da stupe na snagu početkom sledeće godine, a detalji o tome kako će to uticati na različite kancelarije Banke i delove poslovanja – još uvek nisu jasni.

U međuvremenu, Goldman Saks je odbio da komentariše.

Međutim, izvršni direktor Dejvid Solomon je poslednjih meseci više puta izražavao zabrinutost u vezi sa ekonomskim izgledima, rekavši da su “klijenti oprezni i da ga okruženje tera da razmotri smanjenje troškova”.

.

Foto: shutterstock

.

Prihodi od investicionog bankarstva su pali ove godine, primećuje BBC, pošto ekonomska neizvesnost i pad tržišta usporavaju spajanja i kotacije akcija. U Goldmanu su ukupni prihodi pali za 20% u prvih devet meseci ove godine, u poređenju sa 2021. kada je poslovanje cvetalo.

Profit je još oštrije pao.

Američki div, koji zapošljava oko 49.000 ljudi širom sveta, već je ranije ove godine otpustio na stotine radnika, nastavljajući tako “eliminisanje” onih sa lošim učinkom. Isto tako, očekuje se da će bonusi biti manji ove godine.

(Telegraf Biznis)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com