Ministraka Đedović potvrdila: ZLATO I KALCIT PRONAĐENI NA JUGOISTOKU SRBIJE, evo šta to znači za našu zemlju

Ministarka Dubravka Đedović komentarisala je danas u emisiji na TV Prva pisanje medija da su na jugoistoku Srbije pronađeni zlato i kalcit, te objasnila šta ovaj pronalazak znači za našu zemlju.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Dragan Kujundžić / Tanjug

– Srbija ima veoma bogate minerale, prirodna bogatstva i to potencijalno znači milijarde evra za našu zemlju. Jeste dobra vest kao što je i predsednik rekao i za rezerve zlata i kalcita izuzetno visoke čistoće, preko 99 odsto, što povećava vrednost minerala.

Blic preporučuje

– Ono što jeste budućnost a na čemu rade svetski univerziteti je prelazak sa litijumskih baterija na baterije koje koriste kalcijum karbonat – rekla je ministarka Đedović.

Foto: shutterstock

Ona je objasnila da su rude pronađene na jugu i na istoku zemlje gde su i dalje male plate građana i da je ovo šansa za razvoj tih delova Srbije.

(Izvor: Novosti)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com