Momirović:U Gornjem Milanovcu 1.800 preduzetničkih radnji i privrednih društava.

Gornji Milanovac –

Ministar trgovine Tomislav Momirović danas je, na sastanku sa članovima Kluba privrede Gornjeg Milanovca, posebno ukazao na činjenicu da je privreda ove opštine jedna od najzdravijih u Srbiji, sa oko 1.800 aktivnih preduzetničkih radnji i privrednih društava.

“U Gornjem Milanovcu su neke od najvećih srpskih kompanija poput kompanija “Metalac”, “Tetra Pak”, “Takovo-Swišlion. Naš zadatak je da im obezbedimo transparentno i predvidivo poslovno okruženje, fer tržišne uslove i da kroz unapređenje uslova za plasman naših roba u inostranstvu pospešimo poslovni ambijent i zapošljavanje, istakao je Momirović.

momirović

On je podvukao da Vlada Srbije aktivno učestvuje u daljem razvoju inicijative Otvoreni Balkan, kako bi napravili dodatno tržište za širenje i plasman naših proizvoda, saopšteno je iz Ministarstva.

“Opredeljeni smo za jačanje ekonomskih veza i sa EU i svetom, a kroz potpisivanje ugovora o slobodnoj trgovini, omogućićemo otvaranje novih velikih tržišta, poput Kine ili Egipta, za naše privrednike, naglasio je Momirović.

Privrednici iz Gornjeg Milanovca upoznali su ministra Momirovića o budućim planovima poslovanja.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com