MORGAN STANLEY PRIPREMA OTKAZE Američki finansijski gigant razmatra ukidanje oko 50 pozicija investicionih bankara

U američkom finansijskom gigantu Morgan Stanley razmatra se ukidanje oko 50 pozicija investicionih bankara u poslovnicama u azisko-pacifičkom regionu pošto je u njima zabeležen pad sklopljenih ugovora, navode osobe upoznate sa situacijom.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: EPA/ Peter Foley / EPA;

Banka sa sedištem u Njujorku planira da smanji broj pozicija u bankarskom sektoru koje su usmerene na kinesko tržište, uglavnom iz sektorskih timova, a otpuštanja bi mogla uključivati i niz poslova povezanih sa tržištima kapitala, navode neimenovani izvori.

Blic preporučuje

Prema njihovim rečima, otpuštanja bi mogla početi ovog meseca. Smanjenje broja zaposlenih biće najveće kada su u pitanju firme listirane na Wall Street-u koje posluju u Aziji.

Generalni direktor kompanije Morgan Stanley Džejms Gorman (James Gorman) signalizirao je prošlog meseca da bi moglo doći do otpuštanja. S druge strane, njegov kolega iz Goldman Sachs-a Dejvid Solomon nedavno je priveo kraju praksu firme da periodično otpušta zaposlene sa lošijim rezultatima.

Džejm Gorman

Foto: Neilson Barnard / Getty images / Profimedia

Džejm Gorman

Morgan Stanley je u Hong Kongu i Sjedinjenim Američkim Državama bila jedna od najvećih firmi za prodaju kineskih akcija u poslednjih osam godina, ispred Goldman Sachs-a i UBS grupe, pokazuju podaci koje je prikupio Bloomberg.

Prekomorska prodaja akcija kineskih kompanija pala je 88 odsto u odnosu na prošlu godinu. Tržište hartija od vrednosti u kontinentalnoj Kini i Hong Kongu prošlog meseca je poremećeno, nakon što je predsednik Si Đinping osigurao i treći mandat i postavio svoje pristalice na ključne pozicije, zbog čega su se javile sumnje u vezi sa uzlaznom trasom ekonomskog rasta.

Morgan Stanley je u kontinentalnoj Kini opreznije zapošljavao, pa ima manje licenci od svojih najvećih konkurenata, uključujući Goldman Sachs, UBS i JPMorgan Chase & Co. Ove godine firma je podnela zahtev za nekoliko novih licenci na kopnu trgovinu fjučersima i istraživanja, kao i za angažovanje rukovodioca sektora za hartije od vrednosti.

(Izvor: Biznis.rs.)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com