Na pomolu spajanje dva kripto giganta

Tekst objavljen: 09.11.2022 14:15        

Najveća svetska kripto-menjačnica, Binance, potpisala je u utorak neobavezujući ugovor sa menjačnicom FTX o kupovini njihovog biznisa u SAD, kako bi između ostalog rivalu pomogli oko krize likvidnosti

Na pomolu spajanje dva kripto giganta

Ovaj dogovor rivala na tržištu pojavio se samo dan nakon što je finansijsko zdravlje FTX-a pokazalo naglo pogoršanje. Za samo tri dana iz menjačnice je povučeno 6 milijardi dolara. Potpisivanje ugovora povuklo je sa sobom brojne kontroverze.

– Strašno je pomisliti da je jedna od najvećih menjačnica na svetu FTX uhvaćena u krizu likvidnosti, i da joj spas nudi njen najveći konkurent, Binance, izjavio je za Rojters, izvršni direktor Tradier-a i finansijski savetnik, Dan Raju.

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ovaj potez izazvao je dramatičan preokret u bogatstvu milijardera Sema Bankman-Frida i predstavlja poslednje u nizu hitnih spasavanja u svetu kriptovaluta ove godine, pošto su se insvestitori povukli iz rizičnije imovine usred rastućih kamatnih stopa.

U napomeni za investitore od utorka, koja je isplivala i na Tviteru, pokušao je da uveri investitore FTX, rekavši da je zaštita akcionara naš najveći prioritet”, ali je rekao da se detalji ugovora “još uvek utvrđuju”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com