“NA ZLATIBOR BEZ REZERVACIJE BOLJE I DA NE KREĆETE” Sobe ni za lek, kuće po selima i u Čajetini jedina šansa za smeštaj, a noć i skuplja od 150 evra

Hoteli i apartmani na Zlatiboru su rasprodati, a kuće u Čajetini i selima jedina su šansa da se nađe smeštaj.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

.

Foto: Ustupljene fotografije

.

Ponuda na Zlatiboru učinila je svoje i teško da će ijedna destinacija u regionu za novogodišnje praznike brojem gostiju parirati ovoj planini koja će, potpuno je izvesno, biti puna kao oko i na kojoj slobodnog kreveta više skoro da i nema.

Blic preporučuje

Zlatiborci u najluđoj noći očekuju oko 50.000 ljudi sa strane, od kojih će 40.000 odsesti u hotelima i privatnom smeštaju. Ostatak će doći iz okolnih mesta da najluđu noć provede u nekom od mnogobrojnih ugostiteljskih objekata ili na koncertima pod otvorenim nebom.

.

Foto: Ustupljene fotografije

.

Ko bi na Zlatibor za praznike, a nije uspeo da rezerviše smeštaj, bolje mu je da ne kreće. Ovo poručuje Vladimir Živanović, direktor Turstičke organizacije Zlatibor.

-Sve je rasprodato i šanse da se pronađe slobodan krevet u hotelima i apartmanima su male. Smeštaj se eventualno može naći ako da neko otkaže rezervaciju, a savet za sve koji nisu našli gde će odeseti je da se posredstvom Info centra Turističke organizacije informišu o mogućim „last minute“ ponudama – kaže on.

Ogromno interesovanje uslovilo je da se trenutno krevet više traži u seoskom turizmu, gde još uvek nije sve rezervisano, i u okolnim selima i Čajetini gde je moguće rentirati velike kuće čiji dnevni najam se, zavisno od veličine, kreće od 150 evra pa naviše.

-Godinama je praksa da se tokom praznika ovde prvo popuni smeštaj u hotelima, pa je tako bilo i sada. Prosečna cena trodnevnog novogodišnjeg aranžmana iznosila je 36.000 po osobi u hotelima niže kategorije, do 120.000 koliko su koštale tri noći sa svečanom večerom u luksuznim hotelima sa pet zvezdica. Cena zakupa privatnih apartmana je 100 – 150 evra za dve ili tri osobe – pojašnjava Vladimir Živanović.

Odlične najave, kaže on, su i za ceo januar kada očekuje popunjenost od 90 odsto kapaciteta, s tim da će mnogo zavisiti od snežnih padavina.

Zlatibor će za praznike okupiti i dobro znana estradna imena. Na Kraljevom trgu za doček će pevati „Beogradski sindikat“ i Danica Crnogorčević umesto kojih će tačno u ponoć na binu izaći trubački orkestar Dejana Jevđića. U reprizi dočeka pred publiku će „Leksington bend“ i Indira Radić. Nastupe na Zlatiboru za praznike ugovorili su Svetlana Ražnatović, Nikola Rokvić, Milica Todorović, Seka Aleksić, Šako Polumenta, Bojan Jevtić, Mira Škorić, Ivana Selakov, Adil Maksutović i mnogi drugi…

Tačno u ponoć 31. decembra Zlatibor će ispratiti 2022, ne samo kao uspešnu kalendarsku, nego rekordnu u 129 godina organizovanog turizma, u kojoj će biti „sabrano“ oko 380.000 gostiju i 1.420.000 ostvarenih noćenja. Učinak će za tri odsto biti veći nego 2019. koja je do sada važila za rekordnu.

Puno i na Divčibarama

I na Divčibarama gužva. Čak 95 odsto smeštajnih kapaciteta u ovom turističkom mestu na Maljenu, koji su bili planirani za izdavanje za novogodišnje praznike, bilo je rezervisano već krajem novembra, ostali su obezbedili svoje goste ovog meseca, pa se očekuje da će na Divčibarama gužva početi već od četvrtka i petka. Više detalja o cenama, smeštaju i ostalim informacijama možete pročitati na sledećem linku.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com