NAJNIŽA STOPA NEZAPOSLENOSTI U ISTORIJI Mali: “Predstoji povećanje plata, penzija i rast minimalca”

Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas da predstoji povećanje plata, penzija, kao i rast minimalca.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

On je takođe podsetio da od 1. decembra počinje prijavljivanje mladih za finansijsku pomoć. Mali je naveo da će taj proces trajati od 1. do 15 decembra.

Blic preporučuje

– Potreban je br. lične karte, matični broj i izabarete banku preko koje hoćete da vam se uplati pomoć – naveo je Mali.

Ministar Mali je naveo da, uprkos krizi, Srbija uspela da održi velike infrastrukturalne projekte, kao i da se nastavi sa stranim investicijama.

Foto: shutterstock

On je tokom gostovanja na TV Pink takođe podsetio da je stopa nezaposlenosti u Srbiji najniža u istoriji zemlje.

– Najvažnije da nema otpuštanja, da ljudi zadrže svoja radna mesta – kazao je Mali.

Narednih nedelja odluka o razvoju energetike

Ministar finansija Siniša Mali rekao je danas da je završena studija o daljem razvoju energetskog sektora u Srbiji koja je rađena sa jednom norveškom kompanijom i da će narednih nedelja biti doneta odluka o pravcu u kom će energetski sektor biti razvijan.

“Narednih par nedelja ćemo da odlučujemo o tome koji ćemo scenario da usvojimo. Potrebno je da se milijarde ulože u energetiku, ali je ova kriza pokazala da, osim zdravstva i proizvodnje hrane, treći najvažniji stub suvereniteta i razvoja zemlje u budućnosti je energetika, tako da ćemo se veoma ozbiljno posvetiti tome”, rekao je Mali za TV Pink.

Dodao je da je svaka diverzifikacija izvora snabdevanja energentima poput gasne interkonekcije sa Bugarskom, saradnja sa Azerbejdžanom, kao i saradnja sa zemljama kroz Otvoreni Balkan, neophodna kako bismo ublažili posledice energetske krize i generacijama koje dolaze ostavili apsloutno stabilno snabdevanje energentima.

(Izvor: b92)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com