Nemci postigli dogovor

Abu Dabi — Nemačka kompanija za elektroprivredu RWE postigla je dogovor sa Nacionalnom naftnom kompanijom Abu Dabija (ADNOC).

Izvor: Tanjug

Ilustracija: noomcpk/Shutterstock

Ilustracija: noomcpk/Shutterstock

Reč je o dogovoru o isporuci tečnog prirodnog gasa u najveću evropsku ekonomiju do kraja decembra, objavio je danas RWE.

Saopštenje je usledilo tokom drugog dana boravka nemačkog kancelara Olafa Šolca u regionu Persijskog zaliva u pokušaju da obezbedi alternativne izvore energenata, preneo je Rojters.

“Moramo da se uverimo da je proizvodnja LNG (tečnog prirodnog gasa) u svetu napredna do tačke u kojoj se može zadovoljiti velika potražnja koja postoji bez potrebe da se pribegava proizvodnim kapacitetima koji postoje u Rusiji”, rekao je Šolc novinarima pre nego što je dogovor objavljen.

U okviru prve isporuke LNG biće isporučeno 137.000 kubnih metara LNG terminalu u Brunsbuetelu u blizini Hamburga, saopštio je RWE.

Predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Mohamed bin Zajed al-Nahjan potpisao je sporazum sa Šolcom koji pokriva ubrzanje energetske bezbednosti i industrijski rast. Šolc je otputovao u Katar posle sastanaka u Abu Dabiju.

On je juče u Džedi razgovarao sa prestolonaslednikom Saudijske Arabije Mohamedom bin Salmanom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com