Ni jedan TikTok, Instagram story ili YouTube klip više nikad neće biti isti, i to zbog ovog telefona

Lep, kvalitetan, efikasan i inovativan na toliko nivoa da može da probudi neočekivanu kreativnost kod svih koji uključe njegovu kameru – ukratko, tako bi se mogao opisati Huawei nova 10 Pro, telefon koji je upravo predstavljen kod nas.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

1

Foto: Ustupljene fotografije

1

Ova serija telefona sa potpisom kompanije Huawei od starta je okrenuta onima koji su fokusirani na kvalitetan video i fotografije. I ovaj model ima tu dobro poznatu osnovu, ali daje mogućnost pravljenja autentičnog i zanimljivog sadržaja koji može direktno sa telefona da ide na društvene mreže. U skladu sa tim, nova 10 Pro sa sobom nosi nekoliko prefiksa „prvi na tržištu“. Pre svega, to je prva 60MP ultraširokugaona prednja kamera sa autofokusom koja slika u rasponu od 100 stepeni. Isto tako, prednja kamera telefona nova 10 Pro ima i mogućnost 2X optičkog zuma kod portret moda, dajući potpuno drugačiju perspektivu fotografisanja iz velike blizine. Ali, to je samo početak.

Foto: Ustupljene fotografije

Oni koji prate sve što radi Huawei, dobro znaju koliko pažnje posvećuju detaljima a ovaj model je pravi primer za to. Naime, nova 10 Pro je od prethodne generacije telefona nasledila tehnologiju dvostruke boje koja je iskorišćena i kod prepoznatljivog dizajna prstena u kom su smeštene kamere. Ovaj jedinstveni modul sočiva je inspirisan planetama i zvezdama, odnosno orbitama po kojima se kreću. Ali, Huawei ne staje tu. Iskorišćena je stereoskopska providna kristalna tekstura i metalni materijal tako da podsećaju na sjaj zvezda, kao i Starri flash AG staklo koje stvara blistavu površinu sa bogatim detaljima. Otuda i njegovo ime – Star Orbit Ring.

Upravo to je izazvalo veliku pažnju kod svih koji su među prvima mogli da vide ovaj telefon kod nas, i to na regionalnom predstavljanju modela nova 10 i nova 10 Pro, ali i novog telefona Huawei Mate 50 Pro. Isto tako, odmah se vidi da je ovo uređaj koji razume potrebe današnjih ljudi. Sigurno jeste idealno oruđe u rukama vlogera i svih onih koji žive od društvenih mreža, ali će ga obožavati i oni koji kameru na telefonu koriste u svakoj prilici. A to znači gotovo svi!

Foto: Ustupljene fotografije

Najpre, Huawei nova 10 Pro ima dvostruku selfi kameru sa dodatnim senzorima. Smešteno napred, na samom ekranu, tu je prvo sočivo od 60MP, ultraširokog ugla sa autofokusom koje podržava i 4K rezoluciju. Drugo je sočivo za blizinu i portrete, sa rezolucijom od 8MP, autofokusom i 2X optičkim zumom (sa do 5x digitalnim zumom).

Foto: Ustupljene fotografije

Na poleđini je taj upečatljiv sistem glavne kamere koju čine tri sočiva. Glavno ima 50MP. Tu je zatim ultraširokougaona i istovremeno makro kamera rezolucije 8 MP sa uglom od 112 stepeni za slikanje i snimanje, a kao treća je kamera za proračun kadra i ulepšavanje portreta sa boke efektima. Ali, to su „samo“ brojke, i zapravo je puno zanimljivije zaći u detalje šta sve kamera može. A spisak je podugačak. Najpre, kod snimanja videa, nova 10 Pro daje mogućnost da se tokom samog snimanja podešava zum i menja od krupnog plana na širi kadar i obrnuto, ali tako da se fokus ne gubi. Takođe, prednja kamera omogućava sinhrono zumiranje, odnosno istovremeno snimanje bliskih i dalekih krupnih planova. Na primer ako snimate tutorijal o šminkanju, možete istovremeno da imate snimljen kadar gde se vidi celo lice i drugi kadar gde se vidi detalj na koji ste trenutno fokusirani.

Poboljšanja su stigla i na glavnu kameru koja, između ostalog, primenjuje odmagljivanje i izoštravanje uz kontrolu šuma i pikselizacije. Glavna kamera pravi odlične noćne fotografije kao i snimke, a zahvaljujući instant AF sa QPD kada je subjekat odabran, fokus će inteligentno pratiti modela. Čak i ako ste privremeno blokirani, kada se ponovo pojavite pred kamerom, i dalje ste „glavni lik“. Takođe, sočivo vrlo brzo okida i nećete propustiti da uslikate objekte u pokretu. Dodatak – za montiranje svih klipova sa video i zvučnim efektima tu je nova verzija Petal Clip aplikacije za pravljenje video i foto kolaža koji odmah mogu da budu podeljeni na mrežama.

Sve pokreće Qualcomm Snapdragon 778G 4G čipset sa Adreno 642L grafičkim čipom i 8GB RAM u opciji od 128 ili 256 GB interne memorije. Sve zaokružuje Android operativni sistem sa EMUI 12 korisničkim okruženjem i Super Device okruženjem. Uz to, na raspolaganju vam je Huawei AppGalery sa svim aplikacijama, od Vibera, WhatsApp, preko Instagrama, YouTube, Google Maps i svih lokalnih koje koristimo za dostavu hrane, obavljanje bankarskih poslova ili za prevoz.

Foto: Ustupljene fotografije

Sve ovo možete neometano da isprobavate znajući da vas baterija na Huawei nova 10 Pro ni u jednom trenutku neće izdati. Ima kapacitet od 4.500 mAh. Uz to, telefon podržava 100W Huawei SuperCharge Turbo punjenje što znači da se telefon od 0% do 100% puni za 20 minuta. Ako ste u još većoj žurbi, onda vam je dovoljno samo 10 minuta da se baterija napuni od 20% do 80%.

Huawei nova 10 Pro je model koji ćete definitivno poželeti da probate, neki zbog savršenog dizajna, neki zbog svih opcija kamere za pravljenje vlogova ali i sadržaja za sve društvene mreže i YouTube. Na premijeri u Beogradu na kojoj su bili i novinari iz celog regiona, otkrivene su i cene. Huawei nova 10 Pro košta 89.999 dinara, dok je model nova 10 u prodaji za 69.999 dinara.

Foto: Ustupljene fotografije

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com