Novo poglavlje za Podunavlje

POŽAREVAC –

Izgradnjom brze saobraćajnice Požarevac – Veliko Gradište – Golubac, Požarevac će postati pravi, moćni, industrijski centar Braničevskog okruga, a time se otvara potpuno novo poglavlje za ulaganja u Podunavlje, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović.

Očekujem da do kraja sledeće godine spojimo Požarevac sa Koridorom 10 i da omogućimo ovom fantastičnom gradu direktnu vezu najkvalitetnijom infrastrukturom s Beogradom, Nišem i celom Evropom, rekao je Momirović, navodi se u saopštenju Ministarstva.

tomislav, momirovic

Obilasku radova prisustvovali su predstavnici kineskog izvođača radova, kao i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, koji je rekao da je dinamika radova dobra zahvaljujući efikasnom procesu eksproprijacije.

On je istakao da je na izgradnji Dunavskog koridora svakodnevno angažovano oko 200 ljudi sa isto toliko mehanizacije, pri čemu će se broj radnika značajno uvećati kada počnu radovi na objektima.

tomislav, momirovic, 2

Brza saobraćajnica – državni put IB reda, projekat je koji će doprineti boljoj pristupačnosti, ali i rasteretiti saobraćaj obilaznicama urbanih područja Požarevca i Velikog Gradišta.

Uticaće na razvoj infrastrukture, ekonomije, privrede i turizma dodatnom popularizacijom važnih lokaliteta poput Smederevske tvrđave, arheološkog parka Viminacijum, tvrđava Ram i Golubac i Srebrnog jezera, kaže se u saopštenju.

Ukupna dužina brze saobraćajnice iznosi 68 kilometara, dodaje se u saopštenju.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com