Novosadski sajam obeležava vek postojanja bogatim programom (AUDIO)

NOVI SAD –

U godini u kojoj obeležava vek postojanja, Novosadski sajam očekuje uspešnu sajamsku sezonu. Prve sajamske priredbe su rasprodate, kao i najveći deo prostora na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu. O tome i obeležavanju stogodišnjice postojanja, sa generalnim direktorom Novosadskog sajma Slobodanom Cvetkovićem.

audio icon

novosadski, sajam,, slobodan, cvetkovic

“Mi ćemo se potruditi da ovaj jubilej Novosadskog sajma ne obeležimo samo jednim događajem, već setom događaja. Najpre će u prvom delu prolećne sezone biti najava naše prve monografije koja je sada već pri kraju. Zatim predviđena je vrlo svečana Akademija koja će okupiti sve one koji su u zadnjih 100 godina na neki način pomagale sajam. Svečana Akademija u okviru Novosadskog sajma planirana je za 30.mart. Akademija će biti jedan spektakl, jedna geneza svega onoga što smo radili, biće to jedna predstava u saradnji sa Srpskim narodnim pozorištem, biće i filharmonije, filmova koji će biti snimljeni sa svom ovom velikom arhimov koju posedujemo. Sledeći važan događaj je jubilarni 90. Međunarodni poljoprivredni sajam i time ćemo zaokružiti ovaj prvi deo godine.” objašnjava Slobodan Cvetković.

U ovih vek postojanja, zadnjih 20-30 godina bitno se menja sajamska industrija i samo profilisanje sajamskih manifestacija. U kojoj meri Novosadski sajam prati te trendove?

“Sa jedne strane sve se menja, a onda opet s druge strane sve ostaje isto. Kada pogledate samu event industriju, sam Sajamski događaj ne odstupa mnogo od onog koncepta koji je nekad bio. Menja se taj širi kontekst u kojem se dešava biznis. Menja se taj momenat vezan za informacione tehnologije koje u velikoj meri preuzimaju konverzacijske kanale, čak i ako dođe do problema prevođenja, postoje aplikacije koje to rešavaju. Međutim, nevezano za to, i dalje postoji potreba da se desi taj realan biznis, da se ljudi sretnu, vide, i da se pruži ruka kada se zatvori posao. Deca danas još više vole da dođu na Međunarodni poljoprivredni sajam i vide sve te životinje. Spomenuo bih i ugostiteljstvo koje je specifično za Balkan, vidim sve te strance koji uživaju u našim specijalitetima.”.dodaje generalni direktor Novosadskog sajma.

Opširnije o novoj sajamskoj sezoni i predviđenim manifestacijama u audio zapisu:

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com