Обијене просторије Грађанске иницијативе СДП у Косовској Митровици

петак, 01.03.2024,  09:36 -> 13:13

Извор: РТС

Кућа у којој су канцеларије Грађанске иницијативе “Србија демократија правда” Оливера Ивановића, обијена је ноћас у северном делу Косовске Митровице, потврдила је председница те организације Ксенија Божовић. Након давања изјаве у полицији, Божовићва је пренела да је обавештена да је објекат продат Албанцу, који је тренутно у Хрватској и да ће следеће недеље да разговара са представницима Иницијативе.

У згради су обијена врата и канцеларије, навела је Ксенија Божовић, а непозната особа покушала је да са објекта скине заставу Србије.

Случај је пријављен полицији која је започела увиђај.

“Јутрос смо дошли на посао, у просторије ГИ СДП, међутим затекли смо једно стање, страшно стање, канцеларије су нам обијене. Браве су промењене и на првом и на другом спрату. На другом спрату је постављен и катанац. Видимо да се на објекту налазе стубе које су наше власништво, а оне су вероватно пoстављене да се скине наша застава. Ово је страшно”, навела је Божовићева.

Камере на објекту ГИ СДП не раде, тако да у тој организацији немају информацију ко је упао у зграду и колико их је било.

Заменик командира полиције за регион Север Ветон Ељшани рекао је да је према последњим сазнањима полиције браве на кући у којој се налазе просторије СДП ноћас заменио садашњи власник куће, који је објекат купио од агенције за приватизацију.

Ради се о особи албанске националности. Полиција је пронашла наведену особу и даља истрага је у току.

Објекат продат Албанцу

Ксенија Божовић је након давања изјаве у полицији пренела да је обавештена да је објекат продат Албанцу, који је тренутно у Хрватској и да ће следеће недеље да се појави и разговара са представницима Иницијативе.

“Јако смо узнемирени овим што се догодило. У полицији су ступили у контакт са, како тврде, власником куће. Предали су нам кључеве од промењених брава на вратима, тако да смо ушли у кућу и видели да је неко вршио преметачину, отварао ормаре, столове … Све то је учињено нелегално, јер нас претходно није обавестио о куповини објекта и промени власништва. Ми смо емотивно везани за објекат, јер је између осталог у њему дуго радио и боравио и испред њега убијен оснивач Иницијативе Оливер Ивановић. Ма ко да је у објекат нелегално улазио, није имао добру намеру, јер је померао слике покојног Оливера, а хтео је и да уклони заставу Србије. Очигледно је, да му је сметала”, изјавила је Божовићева РТС-у.

Навела је да нема никаквог договора са новим власником, већ да ће са њим тек да разговарају када се буде појавио.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com