Očekujemo dobre vesti …

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u Tokiju, nakon radne večere sa predstavnicima japanskih kompanije koje posluju u Srbiji, da su oni zadovoljni poslovnom klimom u našoj zemlji, navodeći da će biti dobrih vesti kada je reč o daljem ulaganju japanskih kompanija.

“Imamo velike investitore iz Japana, poput Nideka, Tojo tajersa, Micubišija, Minta, Jazakija, Japan tobako, Itoču… Sve je veće interesovanje japanskih kompanija da ulažu u istraživanje i razvoj”, rekla je Brnabić novinarima u Tokiju.

Navela je da je jedna japanska farmaceutska kompanija, Takeda, pre desetak dana potpisala Sporazum o saradnji sa srpskim Istitutom za razvoj veštačke inteligencije, kako bi zajednički radili na jednom inovativnom programu.

“Svi su zadovoljni poslovanjem u Srbiji, i, ne bih da prejudiciram, ali čini mi se da ćemo imati pozitivne vesti o daljem prisustvu japanskih kompanija kod nas”, istakla je Brnabić.

Ona je podsetila da je posle posete bivšeg premijera Japana Šinza Abea Srbiji, čijoj je državnoj sahrani danas prisustvovala, došlo do drastičnog povećanja japanskih investicija u Srbiji.

Večeri sa premijerkom su prisustvovali predsednik “Toyo Tire Corporation” Takaši Šimizu, predsednik “Yazaki Corporation” Riku Jazaki, te predsednik Upravnog odbora “Japan Tobačo” Mucuo Ivai.

Takođe, tu su i bili i predsednik kompanije “Minth Japan” Tomojuki Jamada, kao i Sofi Čin iz “Minth Group”, izvršni direktor “Automotive Division”, dela “Toyota Tsusho Corporation” Šigeru Harada Harada kao i Rikija Ivase, generalni menadžer odsekanza globalnu prodaju “Toyota Tsusho Corporation”, izvršni potpredsednik “Mitsubishi Corporation” Kijotaka Kikući, kao i jedan od potpredsednika NIDEC Grupe Ðunićiro Nagajama.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com