OGLASIO SE LINGLONG Zatvaraju li gradilište u Zrenjaninu

Povodom objava medija o obustavi radova na izgradnji fabrike, kompanija Linglong želi da izjavi sledeće:

Piše: Blic

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Robert Getel / RAS Srbija

Radovi nisu, niti će biti obustavljeni. Naime, China Energy Engineering Group Tianjin Electric Power Construction Co., Ltd, Ogranak, Beograd (u daljem tekstu “CEEC TEPC”), jedan od naših izvođača radova, imao je poteškoća sa angažovanjem dovoljne radne snage radi realizacije ugovora potpisanih sa nama, a pored toga je po više osnova prekršio odredbe ugovora.

Sve to je dovelo do nemogućnosti završetka ugovorenih radova u dogovorenim rokovima i rezultiralo ozbiljnim kašnjenjima i negativnim uticajem na naše poslovanje. Kako bismo osigurali da završetak projekta bude kada je i planiran, nismo imali drugi izbor nego da sa kompanijom CEEC TEPC raskinemo deo ugovora i da angažujemo nove i pouzdane izvođače za završetak radova u planiranom vremenskom okviru.

Drugi glavni izvođači radova, CCCC i CRBC, kao i podizvođači, i dalje kontinuirano i predano rade na izgradnji projekta. Potpisivanje ugovora i primopredaja radova sa novim izvođačem su u toku, i oni će se vrlo brzo priključiti radovima na gradilištu.

Naš projekat u Srbiji predstavlja jedan od značajnih koraka u realizaciji naše globalne strategije “7+5”, a početak proizvodnje naše fabrike donosi brojne benefite, kako kompaniji Linglong, tako i stejkholderima. Zajedno sa već postojećim i novim izvođačima ubrzaćemo izgradnju fabrike i u bliskoj budućnosti pokrenuti proizvodnju.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com