OTKRIVENO NALAZIŠTE ZLATA U BLIZINI SREBRENICE Žila na samo 80 metara dubine: “Rano je govoriti o količinama”

Generalni direktor firme “Drina resurs” iz Srebrenice, Aleksandar Mišković, rekao je na prezentaciji dosadašnjih rezultata geoloških istraživanja obavljenih na području ove opštine – da je na lokalitetu Brežani otkriveno zlato na dubini od 80 metara, prenosi Radio-televizija Republike Srpske.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

.

Foto: shutterstock

.

– Rano je govoriti o količini i procentima tog metala u toni rude, ali je pouzdano utvrđeno da se nalazi u rudnoj strukturi – naveo je Mišković.

Blic preporučuje

Govoreći o rezultatima rada kompanije koja posluje u sastavu kanadske kompanije “Tera Balkanika” iz Vankuvera, Mišković je rekao da su ove godine obavili bušenja na lokalitetima Čumavići, Olovine i Brežani, te da su rezultati obećavajući.

Precizira i da su na lokalitetu Čumavići, na dubini od 50 metara,otkrili srebrno-cinkanu i olovnu rudu sa većom primesom antimona i manjom primesom zlata, a da su u Brežanima otkrili zlato na 80 metara dubine i da očekuju da će u dubokoj zoni doći do bakra u Brežanima i Olovinama.

– Firma “Tera Balkanika” investira u geološka istraživanja u srebreničkoj i bratunačkoj opštini, a nakon toga, i nakon rezultata koje će se dobiti stručnim analizama, odlučiće se da li će se pristupiti izradi projektne dokumentacije i eksploatacije tih ležišta rude i pod kojim uslovima – rekao je direktor ove firme.

(Izvor: RTRS)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com