Ovako sada izgleda razoreni Severni tok FOTO/VIDEO

Deonica od najmanje 50 metara nedostaje na razorenom gasovodu Severni tok 1 u Baltičkom moru.

Izvor: Tanjug

EPA-EFE/OLE BERG-RUSTEN

EPA-EFE/OLE BERG-RUSTEN

To piše švedski dnevnik Ekspresen, objavljujući prve fotografije štete i video snimke sa lica mesta.

Švedska policija i tužioci sumnjaju da je curenje gasa iz gasovoda Severni tok 1 i 2, koje je otkriveno 26. septembra, izazvano namernim podmorskim eksplozijama, i istražuju taj slučaj kao čin velike sabotaže.

Ekspresenov video snimak, napravljen uz pomoć malog podvodnog vozila na daljinsko upravljanje, ili podvodnim dronom, pokazuje ulubljenu metalnu cev i široku rupu na cevovodu u mutnim vodama na dnu Baltičkog mora, prenosi Rojters.

Na delu cevovoda se vide ravne, oštre ivice, dok su drugi delovi deformisani, prema snimku napravljenom na dubini od otprilike 80 metara.

Video snimak je napravljen u ponedeljak, navodi Ekprešen. Rojters nije mogao nezavisno da potvrdi da fotografije koje je objavio švedski list prikazuju Severni tok 1.

Švedske bezbednosne službe su saopštile ovog meseca da su zaplenile materijal na licu mesta nakon završetka istrage. Nije poznato da li je istraga švedskih vlasti mogla da promeni izgled mesta događaja, piše Ekspresen.

Švedska mornarica i policija odbili su da komentarišu, a državna obalska patrola nije odmah bila dostupna za komentar.

Policija Kopenhagena, koja istražuje pukotine na dva cevovoda, saopštila je danas da su rupe, koje su identifikovane na danskoj strani pomorske granice na Baltičkom moru, izgleda izazvane “snažnim eksplozijama”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com