Ovo su kompanije koje MENJAJU SVET

Fortune-ova “Change the World” lista, lista kompanija koje menjaju svijet, posvećena je ideji da kreativni alati kapitalizma – stalna potraga za boljim rešenjima, podstaknuta motivom profita – čine poslovanje jedinstveno pogodnim za rešavanje najvećih izazova društva.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

.

Foto: shutterstock

.

Lista za 2022. godinu, osma po redu, dolazi u trenutku kada svet nastavlja da se oporavlja od pandemije virusa COVID-19, ali i dok druge krize, među kojima su klimatske promene, rat u Ukrajini, rodna i rasna nejednakost i nedostatak ekonomskih prilika, komplikuju prilike među ljudima.

Blic preporučuje

Na ovogodišnjoj listi se nalazi i 18 manjih kompanija, sa godišnjim prihodom manjim od milijardu dolara, čiji fokus na rešavanju problema od javnog interesa ima ogroman uticaj — uključujući kompaniju-pionira u isporuci dronova, kompaniju-arhitektu zelene energije, novopridošlicu u farmaceutskoj industriji i dva brzo rastuća uzgajivača vertikalne poljoprivrede.

Fortune-ov partner u odabiru dobitnika je Shared Value Initiative, konsultantska kuća koja pomaže kompanijama da primjene poslovne veštine na društvene probleme.

Donosimo listu 10 kompanija koje najviše menjaju svet.

  1. PayPal
  2. Alibaba, JD.com, Meituan
  3. Walmart
  4. Discovery
  5. Qualcomm
  6. EssilorLuxotica
  7. Nubank
  8. Northvolt
  9. AIA Group
  10. Shubham Housing Development Finance

(Fortune/Investitor.me)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com