OVO SU NERADNI DANI ZA NOVU GODINU I BOŽIĆ Padaju za vikend i mnogima se to neće svideti: U 2023. praznovaćemo 12 dana

Do kraja godine brojimo sitno. Mnogi su raduju dolazećim novogodišnjim i božićnim praznicima, mnogi su ih već isplanirali i izabrali destinacije na kojima će ispratiti staru i dočekati Novu godinu. Osim novogodišnjih i božićnih praznika u narednoj 2023. godini očekuje nas ukupno 20 neradnih dana i nije loše znati kada padaju i unapred isplanirati neke nove odmore.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Nenad Mihajlović / RAS Srbija

Praktično, 31. decembar ove godine je subota i već tada mogu da započnu praznici. Prvi zvanični neradni dani očekuju nas za Novu godinu i to 1. 2. i 3. januara, 4. januar je radan, a 7. januara (subota) se obeležava Božić. Posle Božića, prvi radni dan je 9. januar (ponedeljak).

Blic preporučuje

U 2023. godini očekuje nas ukupno dvadesetak neradnih dana. Posle januara, praznovaćemo i u februaru – neradni dani su 15. i 16 februara, i tada se obeležava Sretenje. Potom novi neradni dani dolaze u aprilu za Uskrs.

Neradni dani u 2023.

Foto: Paragraf.rs / screenshot

Neradni dani u 2023.

Vaskrs će se naredne godine praznovati 16 aprila, a neradni dani biće od 14. aprila (Veliki petak), zaključno sa 17. aprilom (drugi dana Vaskrsa). Prvi maj slavi se dva dana i praznovaće se prva dva dana tog meseca.

Poslednji neradni dan u godini biće Dan primirija u novembru mesecu.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com