OVO SU SRBI NAJVŠE GUGLALI U 2022. GODINI Najveće iznenađenje su sport i serije koje gledamo (FOTO)

Nudeći uvid u u najznačajnije momente i trendove u Srbiji tokom godine koju ispraćamo, kompanija Gugl je objavila svoju tradicionalnu listu najpopularnijih pretraga.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Ovo nas je najviše interesovalo u 2022. godini

Foto: Shutterstock / Ringier

Ovo nas je najviše interesovalo u 2022. godini

Ispraćanje stare i doček nove godine pravi su trenuci da se sumiraju događaji za nama i proceni šta je to što je ostavilo najjači utisak. Ponekad se može desiti da nas izbori koje smo činili ili interesovanja koja smo imali iznenade. Da li će to biti slučaj i sa Guglovom listom najpretraživanijih pojmova u 2022. godini, na svakome je da proceni.

Iznenađujuće ili ne, ali jedan od najpopularnijih tenisera današnjice, Novak Đoković, našao se na vrhu liste najtraženijih pojmova u Srbiji, a takođe je bio najpretraživanija osoba u kategoriji ličnosti iz oblasti sporta. O interesovanju za aktivnosti srpskog tenisera govori i činjenica da je Novak najpretraživaniji sportista i na globalnoj Gugl listi.

Pojmovi

Foto: Google / Ustupljene fotografije

Pojmovi

Politika i sport uvek aktuelni

Aktuelna globalna i lokalna dešavanja, kao što su situacija u Ukrajini i izbori u Srbiji, takođe su privukli pažnju najvećeg broja ljudi i našli se među top 3 najtraženija pojma u Srbiji. Učešća srpskih nacionalnih timova na velikim sportskim događajima su tradicionalno propraćena velikim interesovanjem, pa su se tako na listi najtraženijih pojmova našli i aktuelno Svetsko prvenstvo u fudbalu, kao i Eurobasket.

Konstrakta je definitivno ime koje je privuklo ogromnu pažnju domaće i svetske javnosti, a fenomenalan plasman predstavnice Srbije na Evroviziji ove godine, doneo joj je 5. mesto i na Gugl godišnjoj listi najtraženijih pojmova u Srbiji.

Na vrhu liste najpretraživanijih sportista i sportistkinja našli su se proslavljeni teniser Novak Đoković, jedina dama u ovoj kategoriji odbojkaška reprezentativka Tijana Bošković i teniski as Danil Medvedev.

Sportistkinje i sportisti

Foto: Google / Ustupljene fotografije

Sportistkinje i sportisti

Domaće serije ispred stranih

Građani Srbije su tokom 2022. godine na Gugl pretraživaču pored aktuelnih događaja, poznatih sportistkinja i sportista, pretraživali i aktuelne televizijske programe. TV ostvarenja koja su ove godine privukla najviše pažnje televizijske publike su domaća serija “U klinču”, strane serije “Stranger Things” i “Euphoria”, domaća ostvarenja “Azbuka našeg života” i “Ubice mog oca”. Dugoočekivana serija “House of the Dragon” bila je u centru pažnje i u Srbiji. Domaće serije koje su se takođe našle na ovoj listi su i “Greh njene majke”, “Blok 27”, “Državni službenik” i “Kolo sreće”.

TV serije

Foto: Google / Ustupljene fotografije

TV serije

Tradicionalno, sportski događaji izuzetno interesuju ljude u Srbiji, pa se tako očekivano na vrhu liste sportskih događaja nalazi Svetsko prvenstvo u fudbalu koje se trenutno održava u Kataru. Kako su Srbi veliki ljubitelji fudbala i košarke, ne iznenađuje što je Eurobasket bio drugi, a fudbalska utakmica Srbija-Brazil treći najtraženiji pojam na listi sportskih događaja.

Sportski događaji

Foto: Google / Ustupljene fotografije

Sportski događaji

Listu najtraženijih filmova tokom 2022. godine u Srbiji predvode domaće ostvarenje “Zlatni dečko”, strani filmovi “Don’t look up” i “Through my window”.

Filmovi

Foto: Google / Ustupljene fotografije

Filmovi

Najpretraživaniji sajmovi i festivali ove godine u Srbiji bili su Beer Fest, Sajam knjiga, Exit, Music week i Sajam automobila.

Festivali i sajmovi

Foto: Google / Ustupljene fotografije

Festivali i sajmovi

Kakvi nas trendovi i interesovanja očekuju u narednoj 2023. godini, ostaje da se vidi i analizira nekom drugom prilikom.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com