Panika na najvećoj kriptoberzi? Povučeno 1,9 milijardi dolara za 24 sata

Najveća svetska kriptoberza Bajnens zabeležila je povlačenje 1,9 milijardi dolara u poslednja 24 sata, objavila je danas kompanija za blokčejn podatke Nansen.

Izvor: Tanjug

Ilustracija: Shutterstock/increation87

Ilustracija: Shutterstock/increation87

Bajnens je saopštio da je “privremeno obustavio” povlačenje stejblkoina USDC, kriptovalute čija je vrednost stabilna i vezana za američki dolar u odnosu 1:1.

Iznos od 1,9 milijardi dolara je najveći dnevni odliv od juna ove godine, pokazali su Nansenovi podaci, i čini glavninu povlačenja zasnovanih na etereumu od 2,2 milijarde dolara tokom poslednjih sedam dana, prenosi Rojters.

“Povlačenje sredstava sa Bajnensa se povećava zbog sve veće neizvesnosti u vezi sa izveštajem o njegovim rezervama”, izjavio je portparol Nansena.

S druge strane, predstavnik Bajnensa za odnose s javnošću kaže da ljudi svakodnevno deponuju i povlače sredstva iz raznih razloga.

“Sredstva korisnika na Bajnensu su podržana u razmeti 1:1, a struktura kapitala Bajnensa je bez duga. Uvek imamo više nego dovoljno sredstava da ispunimo zahteve za povlačenje sredstava“, dodao je on.

Bajnens, čiju je dominaciju u kriptosvetu zacementirao bankrot rivalske berze FTX, objavio je prošle nedelje na Tviteru izveštaj revizorske firme Mazars kao dokaz o rezervama kojima kompanija raspolaže.

Izveštaj je pokazao da je njegova zaliha bitkoina jednog dana u novembru premašila depozite klijenata.

Informativni portal KoinDesk izvestio je ranije da je Bajnens zabeležio u ponedeljak odliv sredsatava od 902 miliona dolara. Ova kriptoberza je već pod pritiskom vlasti.

Podela između tužilaca u Ministarstvu pravde SAD odlaže zaključenje dugotrajne krivične istrage fokusirane na usaglašenost Bajnensove prakse sa američkim zakonima i sankcijama protiv pranja novca, preneo je Rojters u ponedeljak. Taj tekst britanske agencije je izazvao pad Bajnensovog tokena BNB od skoro 4,0 procenta, kažu trgovci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com