“PFIZER” IZNEO PLAN O POVEĆANJU PRIHODA Uprkos udarcu zbog isteka patenata do 2030. ciljaju na 15 miljardi dolara

Pfizer je izneo svoje do sada najdetaljnije objašnjenje o tome kako taj farmaceutski div planira da poveća prihode u nadolazećim godinama uprkos udarcu od 17 milijardi dolara zbog isteka patenata do 2030. godine.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Albert Bourla

Foto: Giannis Papanikos / Tanjug/AP

Albert Bourla

Izvršni direktor Pfizera, Albert Bourla predstavio je plan za nadoknadu godišnjeg prihoda od 17 milijardi dolara do 2030. godine, rekavši da će kompanija dodati 25 milijardi dolara godišnjeg prihoda kroz poslovni razvoj i još 20 milijardi dolara kroz interni razvoj proizvoda koji će biti lansirani u bliskoj budućnosti.

Konkretno, Pfizer očekuje godišnji prihod od 10 do 15 milijardi dolara do 2030. godine od svojih vakcina Messenger RNA, portfelj vakcina koji bi do tada mogao uključivati vakcinu protiv gripe, kombinaciju vakcina protiv gripe i Covid-19 te vakcine protiv herpesa.

Foto: Giannis Papanikos / Tanjug/AP

Takođe su rekli da bi lek za gojaznost i dijabetes tipa 2 koji je u razvoju, a koji je iz iste klase lekova kao i Eli Lillyjev (LLY) vrlo hvaljeni Mounjaro, mogao dosegnuti godišnju prodaju od 10 milijardi dolara ili više na svom vrhuncu, navode u FIMA Crypto.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com