Lepo vreme pored dobrog raspoloženja donelo je još nešto, visoke cene hrane. Upravo je ovo situacija u kojoj se našao jedan korisnik Reditta, te je uslikao meni jednog restorana, a u prvom planu bile su cene.
Blic
Naime, u ovom restoranu picu margaritu možete dobiti za 13 evra, kaprićozu za 17 evra, a one sa nekim ekstra dodacima poput kozica ili pršuta čak 19 evra. Znači, oko 2.225 dinara bi vas koštala jedna pica?
Blic preporučuje
– Hoće li ovako biti u Splitu u svakom restoranu? – pisalo je u opisu objave.
Za one koji preferiraju komad ribe ili mesa, cene su još veće – filet lososa, tune s prilogom je oko 24 evra, pržene kolutiće lignje s pomfritom će vas koštati 19 evra, pola kilograma škampa 37 evra…
Naravno, brojni komentari su se samo ređali, a mnogi su se i zabrinuli, jer je leto tek pred nama, te je jasno da će sigurno doći do dodatnog povećanja cena hrane.