PLATE PADAJU, POREZI RASTU Poresko opterećenje u Britaniji se približava najvećem nivou od kraja Drugog svetskog rata

Britanski institut za fiskalne studije (IFS) upozorio je da će se britanska srednja klasa suočiti sa “šokom” u vezi sa porastom poreza u zemlji, prenosi Tajms.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Alastair Grant / Tanjug/AP

Ministar finansija DŽeremi Hant najavio je povećanje poreza za 55 milijardi funti ranije ovog meseca. Iz toga proizilazi da se poresko opterećenje približava najvećem nivou od kraja Drugog svetskog rata, napominje se u tekstu.

Blic preporučuje

– Plate padaju, a porezi rastu, srednju klasu u Engleskoj čeka šok – rekao je Pol DŽonson, šef IFS-a.

Prema njegovom mišljenju, Velika Britanija ubira plodove dugog perioda ekonomskog rasta, visokog nivoa zaduživanja u prošlosti nakon godina stagnacije i efekata starenja stanovništva. IFS predviđa da će do 2028. godine 10 miliona ljudi plaćati „najmanje 40 penija za svaku funtu koju zarade“.

(Novosti)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com