Počela nedelja štednje, NBS organizuje edukativni kviz

Takmičenje je tim povodom organizovano u prostorijama Visoke poslovne škole u Leskovcu, za maturante Ekonomske škole u Leskovcu, Tehničke škole “Boško Krstić” iz Bojnika, Tehničke škole iz Vlasotinca, Pravno – poslovne škole iz Niša, Ekonomske škole iz Pirota, Ekonomsko – trgovinske škole iz Vranja, Stručne škole “Sveti Sava” iz Bujanovca, Ekonomske škole iz Niša, Trgovinske škola iz Niša, Trgovinsko – ugostiteljske škole iz Leskovca i Srednje tehničke škole “Vožd Karađorđe” iz Lebana.

narodna, banka, srbije

Kviz sadrži pitanja o liku i delu znamenitih ličnosti predstavljenih na dinarskim novčanicama, počevši od 1876. godine, sve do banknota koje danas koristimo kao sredstvo plaćanja u našoj zemlji.

Takmičari se opredeljuju za jedan od tri ponuđena odgovora, posle čega im u formi novčanice biva predstavljen tačan odgovor, kao i kratka priča o zanimljivostima iz života ličnosti predstavljenih na novcu.

Osnovni cilj edukativnog kviza, pored boljeg upoznavanja monetarne istorije naše zemlje, jeste podizanje nivoa znanja o značaju odabranih ličnosti za naše nasleđe, kao i buđenje interesovanja za dalje individualno istraživanje o njima, i identifikaciju sa vrednostima koje oličavaju, saopštila je NBS.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com